KÜLTÜR

Oltu Geleneksel Kırdağ Şenlikleri Başladı

Oltu Geleneksel Kırdağ Şenlikleri Başladı
Oltu Geleneksel Kırdağ Şenlikleri Başladı

Oltu, 22 Temmuz 2023 - Oltu ilçesinde her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Kırdağ Şenlikleri, bu yıl 16. kez gerçekleştirildi. Aynı zamanda Türkiye Gençler Karakucak Güreş Şampiyonası'nın da ev sahipliğini yapan şenlikler, Oltu'nun ata sporunun gelişimi için büyük bir coşkuyla kutlandı. Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı ve tertip komitesinin emekleri, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

 

Şenliklerin ilk günü, Oltu Belediyesi tarafından düzenlenen törenle başladı. İlçenin çeşitli bölgelerinden gelen halk, renkli kıyafetleri ve coşkulu tezahüratlarıyla şenlik alanını doldurdu. Türk bayrakları ve renkli flamalarla süslenen meydan, gönüllerde milli birlik ve beraberlik duygularını yükseltti.

 

Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, şenliklerin açılış konuşmasında, Oltulu gençlerin ata sporlarına olan ilgisini artırmak ve bu değerlerin yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenledikleri şenliklere yoğun katılımın memnuniyet verici olduğunu belirtti. Başkan Taşçı, "Geleneksel Kırdağ Şenlikleri'nin bu yıl 16. kez düzenlenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda Türkiye Gençler Karakucak Güreş Şampiyonası'nı da ilçemizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz." dedi.

 

Şenlikler kapsamında iki gün boyunca çeşitli aktiviteler düzenlenecek. Geleneksel oyunlar, halk oyunları gösterileri ve müzik dinletileriyle renklenen etkinlikler, Oltu'nun zengin kültürel mirasını yansıtacak. Özellikle gençler arasında popüler olan karakucak güreşi heyecanı da ayrı bir boyut kazandıracak.

 

Oltulu hemşehrilerin yanı sıra, şenliklere katılamayanlar için de sevindirici bir haber var. Şenlikler, Yağız TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak, böylece Oltu'nun coşkusunu evlerine taşıyabilecekler.

 

Bu yıl da renkli görüntülere sahne olan Oltu Kırdağ Şenlikleri'nin, halkın yoğun ilgisiyle iki gün boyunca coşkuyla devam etmesi bekleniyor. Etkinlikler, Oltu'nun gelenek ve göreneklerini yaşatmak, unutulmaz anılar biriktirmek ve dostlukların pekiştirilmesine vesile olmak amacıyla düzenleniyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
22 Temmuz 2023 21:36
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}