ŞEHR-İ ERZURUM

Türkiye'de İlk ve Tek Online Film Festivali Olan Kar Film Festivali

Türkiyede İlk ve Tek Online Film Festivali Olan Kar Film Festivali
Türkiye'de İlk ve Tek Online Film Festivali Olan Kar Film Festivali


İlki 2004 yılında olmak üzere bugüne dek 12 kez düzenlenen ve bu yıl 13. kez düzenlenecek olan Geleneksel Kar Film Festivali'nde beş ayrı kategoriye uygun olarak hazırlanmış öğrenci çalışmaları yarışmaktadır.


Yarışma Kategorileri: Kurmaca, belgesel, deneysel, animasyon, reklâm

Her yıl değerlendirme sonucunda ödüle layık görülen öğrenciler ödül töreninde buluşarak festival kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklere katılmaktadır. Festival kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle amatör ve profesyonel sinemaseverler buluşturulmuş, yeni eserlerin yapılmasına olanak sağlanmıştır.

erzurum online kar film festivali


İlk ve tek online film festivali olan Kar Film Festivali

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin gelenekselleşen etkinlikleri arasında yer alan Kar Film Festivali, ülkemizde filmlerin internet üzerinden izlenerek değerlendirildiği, ulusal ve uluslararası düzeyde katılıma olanak tanıyan "ilk ve tek online film festivali" olma özelliğine sahiptir. Tümüyle sanal ortamda gerçekleşen bir film festivali düzenlenerek çağımızın önemli uğraşları arasında yer alan "yedinci sanat"ı gelişen yeni iletişim teknolojileriyle buluşturmak amaçlanmaktadır.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerle deneysel, belgesel, kurmaca, reklam ve animasyon alanlarında yeni bakış açılarının getirilmesi, bilgi ve tecrübenin kuşaklara aktarılması, değişik kamera hareketlerinin uygulanması, çarpıcı seslendirme biçimlerinin kullanılması ve hem ulusal hem de uluslararası boyutta sinemasal yaşamdan sinema eğitimi almış yönetmen adaylarının pay alabilmeleri, projenin umulan sonuçları arasında yer almaktadır.

13. Uluslararası Kar Film Festivali Programı için tıklayınız.

Kaynak:karfilm.atauni.edu.tr

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
24 Mart 2017 22:39
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza