GÜNCEL

Türkiye'de İlk Olarak Kış Sporları Okulu Erzurum'da Kurulacak

Türkiyede İlk Olarak Kış Sporları Okulu Erzurumda Kurulacak
Türkiye'de İlk Olarak Kış Sporları Okulu Erzurum'da Kurulacak


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.


Erzurum Valisi Azizoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kentteki eğitim öğretim alanındaki ihtiyaç ve faaliyetlerden bahsetti.


Erzurum'a Eğitim alanında en fazla yatırımların son yıllarda yapıldığına dikkat çeken Vali Azizoğlu, " Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından son yıllarda Erzurum'a önemli yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlarda sizlerin de desteğinin büyük olduğunu biliyorum. Yapılan yatırımlar Erzurum'a fazladan yapılmış değil Erzurum'da ki ihtiyaçlar doğrultusunda yapılmış yatırımlar. Erzurum'da derslik sıkıntımızı çözmek adına da çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çünkü ilimiz merkezde halen yüzde 50'ye yakın ikili eğitim yapan okulumuz var. Erzurum'un bu problemini bir an önce çözmeliyiz. Şehir olarak bunu başarabilirsek, Erzurum'un eğitim sıralaması daha ileri seviyelere çıkacak. Sağ olun bu konuda bizlere sürekli destek oldunuz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ise konuşmasında Erzurum'a müjde verdi.


Türkiye'de ilk olarak kış sporları okulunun Erzurum'da kurulacağını belirten Tekin, şöyle konuştu:

"Erzurum'da inşallah farklı bir ortaöğretim kurumu daha planlıyoruz. Daha önce ilk defa ilk örneğini Futbol Federasyonuyla yaptığımız futbol lisesi. Bunu da kısmet olursa Erzurum'da hem EYOF için hem diğer olimpiyat oyunları için burada yapılan kış sporları tesisleri için atıl kalmaması, yeterince kullanılamadığına dair eleştiriler, hem tesisleri aktif hale getirmek hem de Türkiye'de olimpik branşlardaki sporcu ihtiyacını karşılamak üzere Gençlik Spor Bakanlığıyla yaptığımız protokol çerçevesinde bu yıl burada kış sporları üzerine uzmanlaşmış hem ortaöğretim bir lise hayatiyete geçireceğiz bu da Türkiye'de kış sporları alanında ilk olacak. Bir tane futbol lisesini yaptık, bir de bunu yapacağız, bu da çok önemli proje bizim için. Ümit ediyorum ki Riva'daki futbol lisesi nasılsa Fatih Terim hocayla bunu planlamıştık, 4- 5 yıl sonra büyük kulüplerde oynayan önemli futbolcularımız, milli takım altyapısındaki futbolcularımız buradan yetişecekse bundan sonraki olimpiyatlarda bu liseden yetişecek çocuklarımız ülkemizi, Erzurum'u temsil edecekler. Madalyalar kazanacaklar. Ben bunu çok önemsiyorum. Türkiye'de ikincisi olacak böyle bir lise. Diğer spor liselerinden farkı şu burası tematik spor lisesi olacak buradaki akademik dersleri biz organize edeceğiz. Akademik dersler dışında branşla alakalı derslerde Gençlik Spor Bakanlığımız uzman kişilere bunlar olimpik sporcular olabilir, başarılı sporcular olabilir onlar okuldaki branş derslerini verecekler. Bizim spor liselerindeki mantık şu bir öğretmen geliyor iki sene kalıyor tayini çıkıyor öbürü geliyor basketbol dersine orada bir uzmanlaşma olmuyordu. Şimdi burada sadece ve sadece uzman eğiticilerin olacağı bir yapı olacak."

Kaynak: Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
7 Nisan 2017 11:49
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}