GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum'a 2026 Kış Olimpiyatları Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Erzuruma 2026 Kış Olimpiyatları Müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum'a 2026 Kış Olimpiyatları Müjdesi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum İstasyon Meydanında halka hitap etti.


Türkiye'nin terörle mücadelesinin devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da Erzurumluların devletin yanında durduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanında halkla buluştu. Burada halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026 yılında yapılacak kış olimpiyatlarına Erzurum'un hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Erzurum'a Kış Olimpiyatları yakışır değil mi? 2011 yılında düzenlenen Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunlarında ilk etabı yaptık. Şimdi de 2026 için böyle bir hazırlık yapıyoruz. Buradan dünyaya bu olimpiyatlarla mesaj vereceğiz. Erzurum'dan yükselen bu sesi duyan arkadaşlarımız herhalde gerekli çalışmaları yaparlar. Bölgemizdeki tüm şehirlerimiz gibi Erzurum'un öncelikli sorumluluğunun istihdam olduğunu biliyoruz. Erzurum'a 20 milyar liralık yatırım yapılmasını ve 23 bin yeni istihdam çıkarılmasını planladık. Bunun için devlet altyapı kuracak. Özel sektör de gelecek, burada yatırımını yapacak. Tabi bunun için istikrar ve güven gerekiyor. İşte 16 Nisan istikrar ve güvendir. Eğer istikrar ve güven olmazsa teşvik verseniz de işe yaramaz. İnşallah 16 Nisan'da yeni yönetim sistemine geçerek ülkemizin önünde yeni bir dönem açacağız. Erzurum Türkiye'de bir numara olacak. Batıya da cevabını en güzel şekilde verecek. Erzurum'a 14 yılda neler yaptığımızı anlatmama gerek yok. Günlük hayatınızın içinde görüyorsunuz" diye konuştu.


"Bu Ülkenin Huzurunu Bozanlara Tarihi Bir Ders Veriyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin huzurunu bozanlara tarihi bir ders verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"10 bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. 16 Nisan inşallah terörün bu ülkede belinin kırıldığı bir gün olacaktır. Şu anda Cudi ve Gabar'da inlerine girdik. Bu ülkenin huzurunu bozanlara, tarihi bir ders veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. 15 Temmuz beklediğini bulamayanların bir sonraki hamlesiydi. Hamdolsun milletimiz 15 Temmuz'da da istiklalinin ve istikbalinin yanında durdu. Terörle mücadelede Erzurum'un asker ve polis olarak 25 şehidi var. Kardeşlerim, Dadaşlarım söz konusu vatan olduğunda, millet olduğunda gözünü kırpmadan öne atılır. Ne diyor Erzurum ağıdında, 'Mızıka çalındı düğün mü sandın, Al beyaz bayrağı gelin mi sandın? Yemen'e gideni gelir mi sandın, Dön gel ağam, dön gel dayanamirem, uyku gaflet basmış uyanamirem, ağam öldüğüne ey inanamirem.' "Dedi.

16 Nisan'ın aynı zamanda istikrar ve güvenin adı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer bir yerde istikrar ve güven yoksa siz ne kadar teşvik verirseniz verin yatırımcı oraya gitmiyor. Bak Güneydoğu'ya gidiyor mu? Gitmiyor. Biz kefenimizi giyerek yola çıktık, bizi bölemeyeceksiniz, yolumuzdan alıkoyamayacaksınız. Karadeniz'le Erzurum arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak Ovit Tünelle buradan Karadeniz'e kısa yoldan gideceğiz. Erzurum, Londra'dan Pekin'e uzanan İpek yolu Demiryolu'nun en önemli duraklarından biri olacak. Biz 16 Nisan'dan sonra hemen yeni projelerin, yeni yatırımların ve bunların da hazırlık safhasına inşallah başlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstasyon meydanındaki programının ardından Erzurum Valiliğine geçti. Burada Vali Azizoğlu'ndan brifing aldı.

Kaynak: Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
13 Nisan 2017 15:52
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}