SAĞLIK

Erzurum'da 10 Mayıs "Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" Etkinlikleri

Erzurumda 10 Mayıs 'Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü' Etkinlikleri
Erzurum'da 10 Mayıs "Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" Etkinlikleri


10 Mayıs "Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" Etkinlikleri Gerçekleştirildi


Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından kabul edilen "10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü" çeşitli etkinliklerle düzenli olarak her yıl kutlanmaktadır.

Bu kapsamda İlimizde 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 10.00'da 3 Temmuz Stadyumu'nda "Ödüllü Koşu Yarışması" düzenlenmiştir. Yarışmaya Müdürlüğümüz çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği çalışanları katılmıştır.

Dereceye giren ilk 5 kadın personele ve ilk 5 erkek personele bisiklet verilmiştir. Etkinlik sonunda elma ve su dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Erzurum Spor Lisesi işbirliği ile 10 Mayıs 2017 tarihinde "Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlenerek ''Aşık atma, Topaç çevirme ve İp Atlama'' etkinliği gerçekleştirilmiştir. Eski çocuk oyunları gün yüzüne çıkarılmaya çalışılmış, çocuklarda fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapılmıştır. Dereceye giren 12 öğrenciye bisiklet verilmiştir.

Fiziksel aktiviteyi teşvik amaçlı toplam 208 kişiye bisiklet dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Yakutiye Kent Meydanı'nda 10-11-12 Mayıs 2017 tarihlerinde obezite bilgilendirme standı açılarak halkımızın boy-kilo ölçümleri yapılmış olup, riskli çıkanlar Müdürlüğümüz diyetisyenlerine yönlendirilmiştir.

Yakutiye, Köprüköy, Olur, Horasan, Pazaryolu, Aşkale, Tekman ilçelerinde "Sağlıklı Yaşam Araçları" nda Sağlıklı Yaşam etkinlikleri gerçekleştirilerek, halkımıza broşür dağıtımı, şeker, tansiyon, boy-kilo ölçümü yapılmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullara fiziksel aktivite, obezite ve sağlıklı beslenme konularında eğitimler verilmiştir.

Kaynak: Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
11 Mayıs 2017 10:51
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}