GÜNCEL

Tarihi Mekanda Şehit ve Gazi Yakınlarına Yemek Programı

Tarihi Mekanda Şehit ve Gazi Yakınlarına Yemek Programı
Tarihi Mekanda Şehit ve Gazi Yakınlarına Yemek Programı


Erzurum'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi Ve Milli Birlik Etkinlikleri


Erzurum Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi yakınlarına yemek programı düzenlendi.

Çifte Minareli Medrese düzenlenen programa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve eşi Nilgün Azizoğlu Hanımefendi, çok sayıda Şehit ve Gazi yakını, 9. Kolordu Komutan Vekili Kurmay Albay Mehmet Dursun, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcıları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Genel Müdürü Muhammet Örnek, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Erzurum'da 15 Temmuz Etkinlikleri

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen " Yüce Mevlamız buyuruyor ki, Allah yolunda canlarını feda edenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ama sizler onları göremezsiniz. Genciyle, kadınıyla, yaşlısı ile aziz milletimizin evlatları sayesinde, gerek içimizde ve gerekse dışımızda bu ülkeyi fethetmek, bu ülkeyi işgal etmek isteyen güçlere hep beraber sesleniyoruz ki; siz bu aziz milleti hiçbir zaman, boyunduruğunuz altına alamazsınız "diye konuştu.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 15 Temmuz'da yaşanan süreci değerlendirerek, 15 Temmuz'da hainlere sille vurulduğunu ifade etti.

Azizoğlu, şöyle konuştu: '' Bundan tam bir sene önce 15 Temmuz'un akşamında bu saatlerde saat 22 sularında burada bu heyette olan arkadaşlarımızla beraber bu menfur olayı haber aldık. Bu memleketi, bütün İslam dünyasının umudu olan bu milleti, devleti parçalamak isteyen hainlerin oyunlarına başladıklarını haber almıştık. O gün; bugün aramızda olan idarecilerle beraber duruma vaziyet ettik ve gece saat 01.00'a doğru bu menfur olayı sona erdirdik, müsebbiplerini bağımsız yargıya teslim ettik. Bugün, bundan bir sene sonra artık ülkemizin geleceğe daha güvenle baktığını, mazlum ve mağdur milletlerin ümidi olarak, onlara daha çok ümit verdiğini büyük memnuniyetle görmekteyiz. Bu topraklar üzerinde oyunlar bitmez, bu coğrafya üzerinde bu millet üzerinde ameliyat yapmak isteyenlerin hayalleri bitmez. Tarihin her dönemlerinde bu oyunları oynadılar, bu milletten de silleleri yediler. Bundan sonrada oynayacaklardır. Ama biz bu oyunlara karşı bir ve dik olursak bütün bu oyunlarını bozacağız. Ama şuna da çok dikkat edeceğiz dünyada cennete bilet satanlara, cennette arsa pazarlayanlara, sırat köprüsünü geçireceğini söyleyen madrabazlara hainlere prim vermeyip dinimizi devletimizin kurumlarından devletimizin öğretmenlerinden öğreneceğiz. Başkalarından dinimizi öğrenirsek işte böyle oyunlar, böyle ihanetler, böyle alçaklıklarla karşı karşıya kalıyoruz. Hiç kimse rüyasında Allah'la haşa konuşamaz, cennetten kimse arsa pazarlayamaz hiç kimse sırattan kimseyi geçiremez. Bunu söyleyenlere kimse prim vermesin. Dinini doğru öğrensin. İslamiyet'e inanıyorsa İslamiyet'i doğru öğrensin, Hıristiyanlığa inanıyorsa Hıristiyanlığı doğru öğrensin, Hangi dine inanıyorsa dinini doğru öğrensin. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin onların şefaatine bizleri nail eylesin, gazilerimize sağlıklı huzurlu ve uzun ömürler nasip etsin, Allah, devletimizi milletimizi payidar etsin, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı nasip etsin' 'dedi.

Programda ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açılan yarışmada dereceye giren 15 Temmuz içerikli fotoğraflar sergilendi.

Kaynak: Erzurum Valilliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
16 Temmuz 2017 13:00
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}