GÜNCEL

Taşmağazalar Ne Olacak?

Taşmağazalar Ne Olacak?
Taşmağazalar Ne Olacak?


Tarihi Çarşı Eski Günlerine Dönebilecek Mi?

Erzurum'la özdeşleşmiş, tarihi yüz yılı aşan alışveriş çarşısı Taşmağazalar eski hareketli günlerini arıyor. Bir zamanların buluşma, gezme tozma ve alış veriş yapma noktası olan çarşı son yıllarda AVM'lerle ve modernleşme ile değişen kültürle mücadele ediyor.

Erzurum Portalı olarak ilk önce tarihi çarşıyı baştan sona gezmeye karar veriyoruz. Tebrizkapı tarafından girdiğimizde ilk olarak bizi kuyumcuların varlığının habercisi olan yüzük heykeli ve Şabahane çeşmesi karşılıyor. Kiralık ve satılık iş yerlerinin yanı sıra tadilat yapılan yerler gözlerimizden kaçmıyor. Yer yer insanları görüyoruz ve simalarına bakıp, 'Erzurum'lulardan başkası yok mu?' diye sormak istiyoruz. Çarşının temizliği ve dinlenme noktaları peyzaj çalışması ilgimizi çekiyor.

Taşmağazalar Değerini Kaybediyor Mu?

Bir sorumlu arıyoruz ve Taşmağazalar Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Suat Demirci'nin iş yerinde soluk alıyoruz. Demirci'ye soruyoruz, 'Taşmağazalar değerini kayıp mı ediyor?' cevap net, 'Taşmağazalar hiçbir zaman değerini kaybetmez.'

Kentsel Dönüşüm, AVM ve Caddenin Trafiğe Kapanmasının Etkisi!

Türkiye'nin gelişen ve kentsel dönüşümlerle modernleşen şehirleri arasında yer alan Erzurum'un marka çarşısının çevresinde bulunan mahallerde kentsel dönüşüm çalışmaları yapıldığını konuşuyoruz. Bu çalışmaların çarşıdaki yoğunluğu etkilediğine atıfta bulunan Demirci, AVM kültürünün ve çarşının trafiğe kapanmasının üzerine Taşmağaza esnafının etkilendiğine vurgu yapıyor.

Taşmağazaların Üstü Kapanacak Mı?

Çarşı esnafı Taşmağazalar'ın cazibe merkezi olması için ortak hareket ederken, Dernek Başkanı Demirci, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Taşmağazalar'ın üstünün kapanması ile ilgili proje hazırladığını paylaşıyor.

Anıtlar kurulundan projenin geçtiğini öğrendiklerini aktaran Demirci, " Biz henüz projeyi göremedik, bu hafta içi bakacağız. Esnaf olarak bütün arkadaşlarla da paylaşacağız. Hepimiz uygun görürsek, yarınlar için uygun olur ise kapatılmasına karar vereceğiz. Yok eğer uygun değil ise kapatmayız" diyor.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi Narmanlı Cami Yukarısına Mı Geliyor?

Şehrin batıya kayması ile çarşılarının hareketliliğini kaybettiğini, bugünlerde Erzurum Büyükşehir belediyesi ve Valiliğin Narnamlı Cami arkasına gelmesinin konuşulduğunu dile getiren Demirci, bununda çarşıya etkisinin olacağını söylüyor.

Taşmağazalar ve Cumhuriyet Caddesi Değerlendirmesi!

Taşmağazalar ile Cumhuriyet caddesinin müşterilerini değerlendiren Demirci, Cumhuriyet caddesinde bir mağazaya yüz kişinin girip doksanının boş çıktığını, Taşmağazalarda ise bir mağazaya yüz kişinin girip bunların doksanının alışveriş yapıp çıktığına dikkat çekti.

Taşmağazalarda, Neden Bir Cafe Yoktur?

Başkan Demirci iş yerlerinde çeşitlilik olmayışının etkisini gördüklerini yakın zamanda cafelerin Taşmağazalarda açılması için çalıştıklarını belirtiyor. Bu çerçevede görüşmelerinin sürdüğünü anlatıyor.

Taşmağazalara Neden Gidilmeli?

Taşmağazaların marka olduğunu konuştuğumuz Demirci, çarşıya insanların gelmesi için sebepleri sıralıyor. Kaliteli ürünü almak isteyenlerin AVM'lerde yapamadıkları pazarlıkları yaparak alabileceklerini kaydediyor. Ayrıca dost hane ilişkilerle açık hesap ile alış verişler yapılabileceğini ifade ediyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
4 Ekim 2017 18:45
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}