SPOR

Bu Fotoğraf Kareleri Sporcu Karakterinizi Ortaya Çıkarıyor!

Bu Fotoğraf Kareleri Sporcu Karakterinizi Ortaya Çıkarıyor!
Bu Fotoğraf Kareleri Sporcu Karakterinizi Ortaya Çıkarıyor!

Türk'ün Ata Sporu Erzurum'da Yaşatılıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4'üncü Geleneksel Cirit Turnuvası başladı. Turnuva ile Türk insanının ata sporu bir kez daha yerli ve yabancı ziyaretçi ile buluştu. Etkinlikte Cirit severler, kişilerin, bu sporu ilk kez seyredip veya görselleri ile takip edip, ardından tekrar seyretme isteğinin, o kişinin atlı sporlara olan ilgisini ortaya koyduğuna dikkat çekiyorlar.

Cirit

Orta Asya'dan Günümüze Süregelen Spor...

Erzurum Portalı olarak sizler için 4'üncü Geleneksel Cirit Turnuvasını takip ediyoruz. Cirit'in, Orta Asya'dan günümüze kadar süre gelen bir spor dalı olduğunu aktaran, Geleneksel Spor Dalları Erzurum İl Temsilcisi Sinan Çoban ile bir araya geliyoruz.

Cirit

Düğünlerin Vazgeçilmezi Olmuş...

Cirit'in Osman'lı döneminde düğünlerin vaz geçilmezi olduğunu anlatan Çoban, resmi kimliğe ise 1986'da ulaştıklarını aktarıyor. O tarihten itibaren, Geleneksel Spor Dalları çatısı altında yer alan Cirit sporu için Erzurum Büyükşehir Belediyesinin katkılarının önemine vurgu yapıyor.

Cirit

4'üncüsü Düzenlenen Turnuva...

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen turnuvanın dolu dolu geçtiğini ifade ediyor. 8 takımın katıldığı turnuvada, final müsabakasına kadar takımların bir birlerini elemek için çaba gösterdiğini belirtiyor.

Turnuvaya, Şah Dadaş, Ejder, Şengel, Erzurum Atlı, Osmanlı, Haydar Han gibi spor kulüplerinin katıldığını söyleyen Çoban, ata sporu Cirit'i herkesin takip etmesini öneriyor.

Cirit

Milli Eğitim Ata Sporunu Öğrencilerin Dikkatine Sunsun...

Gelecek nesillere Cirit'in aktarılması için çalışmalar olduğunu bu bağlamda Milli Eğitim camiasının ise öğrenciler için turlar düzenlemesini istiyor. Son olarak ise karşılaşmaların ücretsiz takip edilebileceğini kaydediyor.

Cirit

Ailece Seyretmenizi Öneriyoruz...

İl dışından ve yurt dışından misafirlerin ağırlandığı karşılaşmaları hemşerilerimizin ailece seyretmelerini tavsiye ediyoruz.

Karşılaşmaların sonunda isterseniz çocuklarınızı atlara kısa süreli bindirip hatıra fotoğrafı çekebilirsiniz. Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin ise arkadaşlarıyla MNG alış veriş karşısında sahası bulunan Cirit sporunu sıkı takip etmelerini öneriyoruz. İlimizde kamuda çalışanlar için ise farklı bir ile tayin olduklarında Cirit sporundan bahsedildiğinde muhabbete dahil olabilmek için karşılaşmaları kaçırmamalarını ifade ediyoruz.

Sizin için seçtiklerimiz...

Cirit

Cirit

Cirit

Cirit

Cirit

Cirit

Cirit

Cirit

Cirit

Cirit

Cirit

Cirit

Cirit

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
5 Kasım 2017 00:57
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}