SEKTÖREL HABERLER

Kış Geliyor, Hastalanmamak İçin Bu Çayı Yapın!

Kış Geliyor, Hastalanmamak İçin Bu Çayı Yapın!
Kış Geliyor, Hastalanmamak İçin Bu Çayı Yapın!

Aktar'dan Kış Öncesi Tavsiyeler!

Erzurum son baharın son günlerini yaşıyor. Palandöken dağı beyaz duvağına bürünmüş durumda, bölgede gece hava sıcaklıkları yer yer sıfırın altına düşüyor.

Aktarlar, hastalanmamanız için zerdeçal, zencefil, ıhlamur, kuşburnu, havlıcan, okaliptüs ve ısırgan yaprağından oluşan bitki çayını yapıp günlük bir veya iki fincan içmenizi tavsiye ediyor.

Bitkilerin Her Birinin Ayrı Ayrı Faydası Var...

Erzurum'da 33 yıldır aktarlık yapan Sinan Kılıç ile yaklaşan kış öncesi söyleşi yapıyoruz. Erzurum Portalı olarak, Terminal Caddesi, Fuar Yolu Sokak'ta 'Lokman Hekim Aktarı' ismi ile bilinen işyerinde Kılıç'ın insan sağlığı için faydalı olabilecek gayretlerle geçen bir hayatının olduğunu öğreniyoruz. Bu zaman zarfının araştırmaları neticesinde bir manada eğitim ile geçtiğini anlatıyor. Bildikleri ve bilmedikleri daha çok şeyler olduğunu aktarıyor. Bitkilerin her birinin insanlar için ayrı ayrı faydasının olduğunu, doktorların tanısına göre aktarlar olarak önerileri olduğunu söylüyor.

Hastalanmamak İçin Ne Yapmalı?

Yaklaşan kış ayları ile soğuk algınlığı ve bir çok hastalık insanları yakalaya biliyor. Lokman Hekim Aktarcısı Kılıç'a, 'Hastalanmamak için neler yapmalıyız' diye soruyoruz. Ihlamur, havlıcan, zencefil, zerdeçal ve kuşburnunun kış aylarının sağlıklı geçirilmesini sağladıklarını belirtiyor. Bu bitkilerin çaylarının yapılmasını tavsiye ediyor.

Zerdeçal, Propolis ve Diğerlerinin Önemi...

Zerdeçalın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini dile getiren lokman hekim aktarı, Kılıç, şifalı bitkilerin yanı sıra, bal ve ayrıca keçiboynuzu pekmezinin önemli olduğunu vurguluyor. Arı ürünlerine alerjisi olmayan herkesin kâinatın en önemli antibiyotiği olan Propolis'i kullana bileceğinin altını çiziyor. Japonya'da yapılan bir araştırmaya aktaran şifalı bitkiler satıcısı Kılıç, "Propolis'i düzenli kullananların kansere dahi yakalanmadıkları gözlemleniyor" diyor.
 

Soğuk Havaların Çayı!

'Her şeyin azı karar çoğu zarardır' diyen Erzurum aktar Kılıç, soğuk havalara karşı kış çayı tavsiye ediyor. Zerdeçal, zencefil, ıhlamur, kuşburnu, havlıcan, okaliptüs ve ısırgan yaprağından yapılacak bitkilerden oluşan kış çayı günlük bir veya iki fincan içilip hastalıklara karşı önlem alına bileceğini kaydediyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
20 Kasım 2017 09:23
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza