GÜNCEL

Engellilere El Attılar! Peki Ne Mi Yaptılar?

Engellilere El Attılar! Peki Ne Mi Yaptılar?
Engellilere El Attılar! Peki Ne Mi Yaptılar?

Belediye Ellerinden Tuttu!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir program düzenledi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, belediye olarak, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde yer alan tüm engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Başkan Vekili Koçan, engelli vatandaşların şehirdeki tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcu olduğunu yanı sıra, medeni toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerinden olduğuna vurgu yaptı.

Günümüzde engelli vatandaşların birçok problemi olduğunu anımsatan Koçan, "Yaşadıkları problemler sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'in hayata geçirdiği projelerle engelli kardeşlerimizin kentteki sorunlarını tek tek çözüme kavuşturduk. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin önündeki asıl engelleri kaldırmak ve kardeşlerimizin sosyal hayata dâhil olabilmeleri için son 3.5 yılda önemli çalışmalara imza attık " diye konuştu.

Beyaz baston, işitme cihazı, akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıtımı yaptıklarına değinen Koçan, "Vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Engelli Servis Aracımız, yavrularımızı okullarına, otistik engellilerimizi atlı terapiye, spor kurslarına ve hastanelere ücretsiz bir şekilde güvenle taşımaktadır" dedi.

Acımak Yerine Ellerinden Tutmak...

Hanımlara yönelik 'Ahşap Yakma sanatı' ve 'Çeyiz Ürünleri Hazırlama Sanatı' kurslarıyla kadınların ekonomik özgürlüklerini elde etmelerine katkıda bulunduklarını da sözlerine ekleyen Koçan, "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda Erzurum'da hizmete açtığımız Akülü Araç Bakım ve Onarım Servisi, ülkemizin ender şehirlerinde bulunmaktadır. Görüldüğü gibi sosyal, ekonomik ve kültürel içerikli proje ve faaliyetlerimizde sizlerin problemlerine çözüm üretmeye çalışıyoruz. Şu unutmamalıdır ki engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, belediyemizin yanında halkımıza da çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Engelli vatandaşlarımıza acıma duygusuyla yaklaşmak yerine sosyal hayata entegre olmaları için onların ellerinden tutmalıyız. Unutmayalım ki her insan birer engelli adayıdır" dedi.

Engelli Vatandaşlar Yalnız Bırakılmadı...

Programa, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Koçan katıldı. Ayrıca, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer ile diğer yetkililer ve vatandaşlarda salonda yer aldı.

Türk Halk Müziği (THM) Sanatçısı Mehmet Çalmaşur'un yönetimindeki Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin THM Korosu etkinlik çerçevesinde vatandaşlara konser verdi. Tiyatro gösterisi sonrası el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
4 Aralık 2017 19:27
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}