KAPANAN İŞLETMELER

Erzurum'da Lezzetine Doyamayacağınız Kuzu İncik Haşlama

Erzurumda Lezzetine Doyamayacağınız Kuzu İncik Haşlama
Erzurum'da Lezzetine Doyamayacağınız Kuzu İncik Haşlama

Açıklıyoruz!

O görüntüsü ile iştah kabartan, ezberleri bozan, annelerimizin özel misafirlere yaptığı, et yemekleri liginde bir numara olarak ön plana çıkan bir lezzet.

Erzurum Portalı olarak et yemekleri liginde 1 numara olan lezzeti araştırıyoruz. Karşımıza, 'Tereyağlı Kuzu İncik Haşlama' çıkıyor. Bu lezzet için, Terminal Caddesi, MNG alış veriş merkezine inmeden sağda, eski Oral Oteli şimdiler KYK yurdu aşağısında bulunan 'Doğal olan güzeldir' sloganı ile merak uyandıran, Veysel Usta'ya yöneliyoruz. Adem ustamızın yanına varıyoruz. 'Et yemekleri liginin 1 numarası var mı?' diye soruyoruz. Öğrendiklerimizi teyit edici cevap, 'Tereyağlı Kuzu İncik Haşlama' olarak tekrar ifade buluyor.

Yazımızı okuyan değerli takipçilerimizin, 'Annemin ezber bozan yemeği' dediğini duyar gibiyiz. Şimdilerde anneler yaşlandı ve sizler tekrar bu lezzeti tatmak isterseniz adres, 'Veysel Usta' ayrıca bu yazımızda sizlere, 'Tereyağlı Kuzu İncik aşlama' tarifi de vereceğiz.

Tereyağlı Kuzu İncik Haşlama İçin Malzemeler...

4 Kuzu İncik

4 Arpacık Soğan

6 Diş Sarımsak

2 Patates

1 Havuç

3 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Karabiber

Tereyağlı Kuzu İncik Haşlama Yapılışı...

Erzurum Kuzu İncik Haşlama

İlk olarak tereyağı düdüklü tencerede eritilir. İncikler ilave edilip kavurulur. Ardından incikleri geçecek şekilde sıcak su konulur. Düdüklü kapatılıp incikler pişmeye bırakılır. Burada dikkat edilmesi gerek pişme süresidir. Pişme zamanı etin tazeliğine göre değişiklik gösterir. Ortalama, 45 dakika sonra haşlama kontrol edilmelidir. Haşlama pişmiş ise küt küt parçalara kestiğiniz havuç ve patates yanı sıra kabuklarını soyduğunuz soğan ile sarımsakları bütün olarak tencereye ilave ediniz. Ayrıca tuzuna bakınız, su durumuna bakınız ve çok azalma olmuş ise biraz daha sıcak su ilave ederek 15 dakika kadar pişirip sıcak servis ediniz.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
7 Nisan 2018 14:27
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza