ERZURUMUN USTALARI

45 Yıllık Terzi Sıtkı Usta ve Terziliğin Yıka Yıka Giy Sırrı!

45 Yıllık Terzi Sıtkı Usta ve Terziliğin Yıka Yıka Giy Sırrı!
45 Yıllık Terzi Sıtkı Usta ve Terziliğin Yıka Yıka Giy Sırrı!

O Bir Gül Ahmet'li

Erzurum'un ustalarını tanımaya çıkıyoruz.

İlk olarak 45 yıllık terzi ustası Sıtkı Güneş ile bir araya geliyoruz. 1965 Erzurum doğumlu olan Sıtkı Usta, babasından öğrendiği mesleğini 45 yıldır yapıyor.

Güler yüzü ve sıcak sohbeti ile Sıtkı Usta, kalfa ve çırak bulamamalarının en büyük problemleri olduğunu anlatıyor. Kendilerinden sonra terzilik yapacak işyerinin kalmayacağını ifade ediyor. Erzurum'da konfeksiyon ürünlerinin tamirini ve ayrıca elbise diken 20 kadar ustanın kaldığını belirtiyor. 'Sipariş alan var mı?' diye soruyoruz, '15 usta kadar kaldık, 50 yaşında sipariş alan ustamız var' diyor. Bay ve bayan her türlü terzi işini yaptıklarını, özellikle bedenine uygun elbise bulamayanların uğrak noktaları olduklarını ve arabalara kılıf bile diktiklerini aktarıyor.

Elbiseyi Terziye Diktir Yıka Yıka Giy...

Günümüzde Erzurum Yakutiye ilçesi Habip Baba türbesi arkası Kasım Paşa Caddesinde ki iş yerinde çalışan Sıtkı Usta, terziye diktirilen elbisenin gönül rahatlığı ile yıkana bileceğini paylaşıyor. Nedenin soruyoruz, Kastamonu Tosya'da üretilen kıl tela kullandıklarını söylüyor ve 'Bize elbise diktirenler yıkasın yıkasın giysin' diyor.

Kentsel dönüşüm başlayana kadar Gül Ahmet'te hizmet veren Sıtkı Usta bir yıldır Kasım Paşa Caddesinde, Armağan Terzisi adı ile hizmet verdiklerini dile getiriyor.

Adres: Habib Baba Türbesi Arkası Kasımpaşa Caddesi No: 20 Armağan Terzisi

İletişim: 0 546 461 60 83

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
17 Şubat 2018 00:44
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza