GÜNCEL

Bu Anıt Yeni Yapıldı, 4 Kahramanı Anlatıyor!

Bu Anıt Yeni Yapıldı, 4 Kahramanı Anlatıyor!
Bu Anıt Yeni Yapıldı, 4 Kahramanı Anlatıyor!

Erzurum Kahramanlar Anıtı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 100 yıl önce bu coğrafyada kahramanlıkları ile dikkat çeken 4 Türk evladı için anıt yaptı.

Erzurum'un Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi, Azerbaycan Bulvarı, Dadaş Köy yolu üzeri, Nurettin Topçu Bilgi Evi karşısına yapılan anıt ziyaretçilerine 4 Türk kahramanı hatırlatıyor.

Kim Bu 4 Kahraman...

Peki, Nuri Paşa Bahçesi olarak isimlendirilen alanda inşa edilen anıtta isimleri zikredilen 4 kahraman kim mi? İlk olarak, Şark Cephesi Kumandanı, Milli Mücadele Kahramanı ve Erzurum'u 12 Mart 1918'de düşman işgalinden kurtaran Kazım Karabekir Paşa'nın olduğunu aktaralım. Envar Paşanın kardeşi Kafkas İslam Ordusu Kumandanı, Bakü'nün kurtarıcısı, Türk savunma sanayi kurucusu Nuri Paşa'nında unutulmadığını paylaşalım. Kafkas İslam Ordusu bünyesinde Tümen Kumandanı olarak 1918'de Bakü'nün Ermeni taşnaklarından ve bolşeviklerinden kurtarılmasını, 28 Mayıs 1918'de kurulan Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetinin Gence'den Bakü'ye taşınmasını sağlayan Mürsel Paşa'da anıtta yer alıyor.

Ayrıca, 1. Cihan Harbi sırasında Azerbaycan Türklerinin Anadolu Türklerine, bil hassa Rus işgakindeki Erzurum'a 'Kardaş Kömeği' yardımı getiren Bakü Müslüman Cemiyeti Hayriyesi Başkanı Genceli Seyidov anıtta yer almış. Seyidov, bizzat Erzurum'a gelerek halkın Ermeni çetcilere karşı örgütlemesine yardımcı olmuş. Mart 1918'de ise arkadaşları ile birlikte Ermeni çeteciler tarafından şehit edilmiş.

Anıtın resmi açılışı ise 10 Mart Cumartesi günü yapılacak.

Kahramanlar Anıtı

Kahramanlar Anıtı

Kahramanlar Anıtı

Kahramanlar Anıtı

Kahramanlar Anıtı

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
3 Mart 2018 17:25
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}