BİLİYOR MUYDUNUZ?

15 Temmuz'da Şehid Olan Erzurumlu Polisler

15 Temmuzda Şehid Olan Erzurumlu Polisler
15 Temmuz'da Şehid Olan Erzurumlu Polisler

15 Temmuz 2016 gecesinde büyük Türk milleti FETÖ terör örgütünün eli kanlı teröristlerine karşı eşine daha önce dünyada rastlanmamış bir direniş gösterdi. 15 Temmuz darbe girişiminde yüzlerce vatandaşımız bayrağını için demokrasisi için evlatları için şehitlik mertebesine yükseldi. Toplam 249 şehit arasında Ankara’da şehit olan 4 Erzurumlu Polis vardı.

1) Yakup Sürücü (Özel Harekat Polisi)

Yakup Sürücü (Özel Harekat Polisi)

15 Temmuz günü izinli olmasına rağmen darbe girişimini öğrenince, "Vatan meselesi gitmem lazım" diyerek Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına giden polis memuru Yakup Sürücü, darbecilerin bombalı saldırısı sonucu şehit düştü.

İzinli olmasına rağmen “Vatan meselesi gitmem lazım” diyerek göreve gitmiş olan Yakup Sürücü Gölbaşı Özel Harekât binasına atılan ikinci bomba ile şehit oldu. Bombanın etkisi ile vücudu tanınmaz hale gelen Yakup Sürücü’yü amcası Sinan Sürücü dişlerinden teşhis etti. Bu acıyı kaldıramayan ve inanmak istemeyen ailesi DNA testi yaptırarak emin oldu.

29 yaşında şehit olan Yakup Sürücü aynı zamanda hafız.

6 yılık polis memuru olan Yakup Sürücü'nün cenazesi, Pasinler ilçesinin Taşkaynak mahallesinde defnedildi.

Şehidin ismi, memleketi Erzurum’da bir Anadolu lisesine verildi.

2) Murat Ellik (Polis)

Murat Ellik (Polis)

Evlilik hazırlığı içindeki Özel Harekat Polisi Murat Ellik, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda darbeciler tarafından şehit edildi. Ellik, Sur’da teröristlerle mücadele ederken yaralanmış, birçok zor görevden başarıyla çıkmıştı.

Kendisi gibi polis memuru bir babanın oğlu olan Murat Ellik darbe girişimi nedeniyle acil göreve çağrılmış, vakit kaybetmeden göreve gitmiş, olay gecesi bombalı saldırı neticesinde yaralnamış, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştur.

Şehit Murat Ellik, memleketi Erzurum’a defnedildi.

2 ay sonra nişanı olacaktı

Güneydoğu’da yapılan tüm operasyonlara da katılmış olan Murat Ellik'in 2 ay sonra evlilik hayalleri kurduğu kız arkadaşıyla nişan yapmayı planladığı belirtildi.

Şehidin ismi, memleketi Erzurum’da bir ilkokula verildi.

3) Fırat Bulut (Polis)

15 Temmuz Şehidi

15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı’na saldıran FETÖ’cülere 281 mermi sıkarak 2,5 saat boyunca darbecilerle mücadele eden Şehit Fırat Bulut, darbe girişiminden bir hafta önce annesine, “şehit olursam ellerini dizine vurma” diyerek uyarıda bulunmuştu.

281 mermi ile 2,5 saat çatıştı

Genelkurmay Başkanlığı’nda görevli polis memuru Fırat Bulut, 15 Temmuz gecesi görevinin başındaydı. Genelkurmay’a girmeye çalışan FETÖ’cü hainlere karşı yoğun bir mücadele göstererek 281 mermi kullandı. Çatışmada kendisine geri çekilmesini söyleyen arkadaşlarına, “Ben vatanım için canımı veririm, bir şerefsize meydanı bırakmam” diyerek saatler boyunca bedenini hainlere siper etti.

Babası ile en son saat 23.30’ta konuşan Şehit Bulut, ailesinden helallik istedi. Ardından aklına gelen herkesi arayıp helalleşti. Genelkurmay Başkanlığı önünde zırhlı personel taşıma aracından gelen kurşunla ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede gece 02:00 sularında şehit düştü.

30 yaşındaki Polis Memuru Fırat Bulut’un 17 Temmuz tarihinde kılınan cenaze namazına, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile çok sayıda bakan ve bürokratın yanı sıra, Bulut’un 5 yaşındaki kızı Büşra, babası Şinasi, annesi Rahime, eşi Gamze de katıldı.

Şehit Fırat Bulut, Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

“Ellerini dizine vurma”

Vatanını çok seven Fırat Bulut, darbe girişiminden bir hafta önce annesine, “Şehit olursam ellerini dizine vurma, ben vatanım için şehit olmaya hazırım, ülkenin durumu iyi değil” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiği bilinen polis memuru, 3 senedir Ankara’da görev yapıyordu. Fırat Bulut, 8 yıllık evli ve 1 çocuk babasıydı.

Şehidin ismi, Ankara Keçiören’de bir ilkokula verildi.

4) Edip Zengin (Polis)

15 Temmuz Erzurumlu Polis Şehitler

15 Temmuz darbe girişimi gecesi en ağır bombardımana uğrayan yerlerden biri Özel Harekat Daire Başkanlığıydı. O gece FETÖ’cülerin hain saldırısıyla şehit olan 47 polisimizden biri de Edip Zengin’di.

20 sene boyunca Güneydoğu’da PKK ile mücadelede görevden göreve koşan Zengin, 15 Temmuz haftası idari izindeydi. 15 Temmuz gecesi izinlerin iptal olduğunu öğrenince Özel Harekat Daire Başkanlığına gitti. Dairedeyken telefonda görüştüğü arkadaşına, “50 kişilik özel harekat birliği olarak göreve hazırlandık, herhalde amirlerimiz bir yere gönderecekler” dedi. O sırada binaya bomba atıldı ve Zengin bu saldırıda şehit düştü.

2 çocuk babası 45 yaşındaki Edip Zengin, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

“En yakın arkadaşlarım şehit oldu”

Bir yakını Şehit Edip Zengin’i şöyle anlattı: “Eniştem bu dünyanın insanı değildi. Vatanına, milletine ve görevine son derece aşıktı. Hiçbir şeyden şikayet etmezdi. Cumhurbaşkanlığı korumasında görevli arkadaşları vardı. ‘Sen Güneydoğu’da çok görev yaptın’ diyerek onu da yanlarına almak istemişler. Eniştem, ‘Ben de çok gelmek isterim ama burada arkadaşlarım var çok şehit verdik onların bana ihtiyacı var daha sonra geleyim’ deyip yeniden Güneydoğu’ya gitmişti. Ben Ankara’ya gitmesini tavsiye ettiğimde, ‘Çok fazla şehit verdik birçoğu elimde öldü ben onları bırakıp nasıl gideyim. Son 1,5 yılda çok samimi arkadaşlarımı şehit verdik arkadaşlarım beni çağırıyor orada olmam gerekir yanlarında olmam gerekir, bazıları tecrübesiz ben biraz daha tecrübeliyim başlarında durmam lazım’ derdi. Eşiyle dostlarıyla buluşmalarında konuşmayı değil dinlemeyi çok severdi. Dedikodudan nefret eder yapılıyorsa müdahale ederdi. Namaz kılarken her vakti farklı camilerde kılardı, hep yürüyerek giderdi. Mesela bir defa aradığımda Güneydoğu’da namazlarını nasıl kıldığını sordum. ‘Su gelmiyor buraya ama ben bize verilen içme suları idare edip abdest alıyorum’ demişti.”

Şehit Dursun Acar’ın ismi, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan bir Anadolu lisesine verildi.

Kaynak: Yeni Şafak 15 emmuz sayfası

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
15 Temmuz 2019 16:20
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza