ŞEHR-İ ERZURUM

23 Temmuz Erzurumlular Günü

23 Temmuz Erzurumlular Günü
23 Temmuz Erzurumlular Günü

Anadolu'nun ön sözü Erzurum'un bağrından çıkmış vatan sevdalısı Dadaşların Erzurumlular günü kutlu olsun...

Manda ve himaye reddedilerek ilk kez ulusal egemenliğin koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine karar verildiği, Milli Mücadele Hareketi'nin yazılı anlamda esasını, özünü ve temel yapısını oluşturmuş olan Erzurum Kongresi, Türkiye'nin varoluşunda çok önemli bir yere sahiptir.

Dostlarını yalnız bırakmayan, düşmanına aman vermeyen, fedakârlığı ve yardımseverliği ilke edinmiş yiğit Erzurumlular Anadolu insanı ile birlikte büyük fedakârlıklarla 23 Temmuz Erzurum Kongresinin toplanmasını sağlamışlar, milli mücadelede önemli bir aşama kat etmişlerdir.

Alev Alatlı'ya göre Erzurumluluk , "Haysiyetliliktir, erdemliliktir, cesarettir, mertliktir; samimiyettir, sadakattir, vefadır; mükemmel ahlâktır; tükenmez bir sevgi ve kârsız bir saygıdır. Erzurumlu olay ve fikirleri araştırır; insanların ayıplarını asla araştırmaz. Erzurumlu, söylenene bakar, satır aralarının peşinde olmaz. Merttir ama patavatsız değildir. Cömerttir ama müsrif değildir. Yüreklidir ama saldırgan değildir. Samimidir ama ahmak ve aptal değildir. İnançlıdır ama yobaz değildir. Hasılı Erzurumluluk, Hazret-i Kur'an'ın eşref-i mahlûkat olarak tarif ettiği insan olmaktır."

Hiç şüphesiz ki kahraman dadaşlar bu özel günde hatırlanmaktadırlar! Mevzu vatan, cesaret, fedakarlık, kahramanlık ise her zaman hatırlanmaya devam edeceklerdir.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
22 Temmuz 2018 14:10
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza