GÜNCEL

Ankara Erzurum Günleri İçin Ne Dediler?

Ankara Erzurum Günleri İçin Ne Dediler?
Ankara Erzurum Günleri İçin Ne Dediler?

Erzurum Başkentteydi!

6'ncı Ankara Erzurum Günleri, Ankaralıları ve burada yaşayan Erzurumluların yanı sıra çevre illerden gelenleri Erzurum'a götürdü.

Oldukça renkli görüntülere sahne olan Ankara Erzurum Günleri için ERDEF Başkanı Feridun Önal, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ne dedi?

Erzurum Dernekler Federasyonu'nun (ERDEF) organize ettiği 'Başkentte Erzurum Günleri' Atatürk Kültür Merkezi'nde misafirlerini ağırladı. 'Ankara Erzurum Günleri' Atatürk Kültür Merkezi'nde ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerin stantları ile dikkat çekti. Peki, 'Stantlar yeterli miydi? Burası tartışma konusu olmaya aday.

Ankara Erzurum Günleri

Açılış Programına Kimler Katıldı?

Açılış programına; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Selami Altınok, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ve Erzurum AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Dernekleri Federasyonu (ERDEF) Başkanı Feridun Önal, Erzurum İktisadi ve Sosyal Araştırma Vakfı (ESAV) Başkanı Veysel Karani Aksungur, İlçe kaymakamları, belediye başkanları ve yüksek düzeyde bürokratın yanında çok sayıda davetli ilgi gösterirdi.

Ankara Erzurum Günleri

ERDEF Başkanı, Birlik ve Beraberlik Bağları Güçlendi...

Atatürk Kültür Merkezindeki program Türk Halk Müziği sanatçılarının sahne almasıyla başlarken, bar gösterisi ve sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel Erzurum Türküleri, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Sıla gurbet buluşmasında, Erzurum Dernekler Federasyonu'nun (ERDEF) Başkanı Ferudun Önal, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirdiğini söyledi.

Ankara Erzurum Günleri

Belediye Başkanı, Kış Turizm Merkezine Davet Etti...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kış turizmi için herkesi Erzurum'a davet etti. Ankara'dan Palandöken Kayak Merkezi'nin en fazla iki saat sürdüğünü ifade eden Sekmen, "Erzurum'u tanımayan birçok vatan evladı var. Buradan herkesi Erzurum'a davet ediyorum. Bir Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet şehri olan Erzurum'u bilmek bir ayrıcalıktır. Erzurum deyince akla kış geliyor. Erzurum çok uzak değil. Uçağa bindiğiniz anda bir saat sonra Erzurum'da ve 15 dakika sonra kayak merkezindesiniz'' diyor.

Ankara Erzurum Günleri

Vali, Erzurum Tarihte Her Zaman Önemini Korudu...

Kadim şehir Erzurum'un tarihte her zaman önemini koruduğunu ifade eden Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 'Erzurumlu ve Erzurum'a gönül veren bütün Ankaralılar, bu güzel günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün biz buraya Erzurum'u Ankara'da tanıtmak için gelmedik. Biz, Erzurum'u Anadolu'nun kapısı Mülk-i İslam'ın kilidi olarak tarif ediyoruz. Gerçekten bu tarif Erzurum'un bu vasfını her zaman ispat ve tespit etmiştir."dedi.

Ankara Erzurum Günleri

Bakan Akdağ Erzurum'a Davet Etti...

Türkiye'de sağlık alanında yaptığı çalışmalarla takdir toplayan eski Bakan Recep Akdağ, Erzurum'un her geçen gün gelişip modern bir şehir olduğunu dile getirdi.

Akdağ, "Ankara Erzurum Günleri, bugün bir kez daha yurdumuzun her tarafındaki Erzurumluları buluşturdu. Şimdi bu etkinlik bir kez daha kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Köylerinden çıkıp çeşitli şehirlere dağılan ve Ankara'ya gelen kardeşlerimizi Erzurum'a davet ediyoruz. Erzurum tatil ve sılayı rahim yapmak için güzel bir şehir oldu. Allah, bu birlikteliğimizi kardeşliğimizi pekiştirsin'' diye konuştu.

Ankara Erzurum Günleri

Programdan...

6. Erzurum Günlerini ziyaret edenler, Erzurum'un yöresel ürünleri ve geleneksel kültürünü tanıma imkanı buldu.

Program, Oktay Palar ve Bilal Tavlak'ın sunumu, Dadaşın Sesi ekibi, TRT Sanatçısı Mehmet Çalmaşur ve yine TRT Sanatçısı Nurullah Akçayır'ın söyledikleri birbirinden güzel türkülerle beğeni topladı.

Ankara Erzurum Günleri

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
14 Ekim 2018 13:34
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}