ERZURUM İSTATİSTİKLERİ

Erzurum'da En Çok Hangi Kitaplar Okunuyor ve Kitap Okuma Sıralamasında Erzurum Kaçıncı

Erzurumda En Çok Hangi Kitaplar Okunuyor ve Kitap Okuma Sıralamasında Erzurum Kaçıncı
Erzurum'da En Çok Hangi Kitaplar Okunuyor ve Kitap Okuma Sıralamasında Erzurum Kaçıncı

İdefix Türkiye'de En Çok Hangi Kitaplar Okunuyor ve En Çok Hangi İller Kitap Okuyor Sıralamasında Erzurum İstatistikleri

İdefix tarafından gerçekleştirilen araştırma kapsamında, Türkiye'de en çok hangi kitapların okunduğu, en çok hangi illerin kitap okuduğu ve en çok hangi türlerin sevildiği ortaya konmuş. Erzurum Portalı olarak Erzurum'un Türkiye geneli kitap okuma sıralaması ve en çok okunan kitap türleri ve yazarları sizlerle paylaşıyoruz.

Erzurum Kitap Okuma Verileri

2,08 okuma endeksi ile Ankara, Türkiye'nin en çok kitap okuyan şehirleri listesinde başı çekiyor. Ankara'yı İstanbul ve Eskişehir illeri takip ediyor. İzmir, Tunceli, Muğla, Çanakkale, Karabük, Kocaeli ve Kırklareli de sırasıyla en çok kitap okuyan 10 şehir arasında yer alıyor. Ege, Marmara, Akdeniz Bölgeleri ve Anadolu Bölgesinin batı bölümü en çok kitap okuyan yerler olarak dikkat çekiyor.

Erzurum En Çok Hangi İller Kitap Okuyor Sıralamasında 66. Sırada

En az kitap okunan Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Erzurum İdefix tarafından gerçekleştirilen araştırma verilerine göre Türkiye geneli sıralamada 66. sırada yer aldı.

Erzurum'da En Sevilen Yazarlar

Stefan Zweig

Roman, öykü, tiyatro, deneme, şiir, seyahat, anı türlerinde yirmiden fazla eser vermiştir. Biyografi ustası olarak tanınır. 1920'li ve 1930'lu yıllarda Alman dilinin en çok okunan yazarları arasında olan Zweig'in kitapları milyonlarca baskıya ulaşmış ve elliyi aşkın dile tercüme edilmiştir. 1933'te eserleri Naziler tarafından yakıldı. Bu olaydan sonra ülkesini terk eden Zweig, 1941'de Brezilya'ya yerleştikten sonra 22 Şubat 1942'de karısı Lotte Altmann ile birlikte intihar etmiştir.

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Rus roman yazarı Dostoyevski, dünya edebiyatını en çok etkileyen ve en çok okunan yazarlardan biri olan Dostoyevski'nin eserleri birçok 20. yüzyıl düşünürünün fikirlerini derinden etkiledi.

Kolektif

Erzurum'da En Sevilen Kitap Türler

Dünya Roman, Türkiye Roman, Dünya Klasik

Erzurum'a Komşu İllerin Türkiye Sıralaması

Erzurum ili komşularından Artvin 22. sırada, Rize 25. sırada, Erzincan 28. sırada, Bayburt 33. sırada, Ardahan 37. sırada, Kars 56. Sırada, Bingöl 71. sırada, Muş 73. sırada, Ağrı 77. sırada yer aldı.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
12 Aralık 2018 20:13
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza