POLİTİKA

31 Mart Yerel Seçimleri Erzurum Belediye Başkan Adayları

31 Mart Yerel Seçimleri Erzurum Belediye Başkan Adayları
31 Mart Yerel Seçimleri Erzurum Belediye Başkan Adayları

31 Mart 2019'da Gerçekleştirilecek Yerel Seçimlerde Erzurum'da Partileri Tarafından Belediye Başkan Adayı Olarak Gösterilen İsimler

Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçe belediyesi olmak üzere 21 belediye başkanı seçilecek. Erzurum Büyükşehir Belediyesi için Cumhur İttifakı tarafından belirlenen Ak Parti adayı Mehmet Sekmen ve Millet İttifakı tarafından belirlenen İyi Parti adayı Mahmut Uykusuz yarışacak. İlçelerde ise 18 ilçede Ak Parti adayı İspir ve Uzundere olmak üzere 2 ilçede ise Cumhur İttifakı tarafından belirlenen MHP adayları yarışacak. İşte Erzurum Belediye Başkan Adayları...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehmet Sekmen (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehmet Sekmen

Mehmet Sekmen, 1958 de Erzurum Pazaryolu Kılıççı Köyünde doğdu. İlkokula doğduğu köyünde tamamlayan Sekmen, İstanbul Fatih İmam Hatip lisesinden mezun oldu. ktif siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başladı. Ardından 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanlığına seçildi. 27 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartal'da 2. Dönem Belediye Başkanı olarak hizmet etti. 2002 yılında yapılan Genel Seçimlerde 22.Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. 2 Dönem İstanbul Milletvekilliği yapan Sekmen bir dönem Erzurum Belediye Başkanlığı Yaptı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahmut Uykusuz (Millet İttifakı - İYİ Parti)

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahmut Uykusuz

1 Dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Mahmut Uykusuz 10 Kasım 1955 Erzurum doğumludur. 1980 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Milliyetçi Hareket Partisi'nden 1999 - 2004 yılları arasında 5 yıllık Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Mahmut Uykusuz görevini 2004 yılında Ahmet Küçüklere devretti. Aradan geçen 14 yılın ardından aday adaylığı başvurusunda bulunduğu İyi Parti tarafından aday olarak seçimlere katılacak.

Yakutiye Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Yakutiye Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar

1977 yılında Erzurum Soğucak köyünde doğdu. İlkokulu aynı köyde, orta ve lise tahsilini Erzurum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Narman Sağlık Merkezinde 1 yıl tabip olarak görev yaptı. Ardından yaklaşık 8 yıl Erzurum ve Yalova illerindeki sağlık kurumlarında çeşitli kademelerde yönetici olarak görevde bulundu. Akabinde Erzurum ilinde 2 yıl Aile Hekimi olarak çalıştı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı Kuzey Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevini 2 yıl süre ile yürüttü. Aralık 2015- Ekim 2017 tarihleri arasında Erzurum Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yaptı. 31 Ekim 2017 tarihi itibarı ile Erzurum İl Sağlık Müdürü olarak göreve başlamıştır. Ayrıca akademik olarak İşletme alanında da yüksek lisans derecesine sahiptir.

Palandöken Belediye Başkan Adayı Muhammet Sunar (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Palandöken Belediye Başkan Adayı Muhammet Sunar

1971 Yılında Erzurum'da doğdu. Erzurum İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. AK Parti Erzurum Kurucu İl Yönetiminde Seçim İşleri Başkanı olarak görev yapmaktadır. Halen Erzurum'da serbest Avukatlık yapmaktadır.

Aziziye Belediye Başkan Adayı Muhammet Cevdet Orhan (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Aziziye Belediye Başkan Adayı Muhammet Cevdet Orhan

1984 yılında Erzurum'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Yine aynı üniversitenin Çevre Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamlayarak Çevre Yüksek Mühendisi oldu. Öğrenciliği süresince özel sektörde proje koordinatörü olarak çalıştı. Bu yıllarda Erzurum Genç Müsiad yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2005-2007 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisinde Danışmanlık görevi yürüttü. 2007 yılında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Danışman olarak çalışmaya başladı. 2011 yılına kadar Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Sekreterlik birimlerinde aynı görevde çalıştı. 13 Nisan 2008 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 2. Olağan Büyük Kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi. Gençlik Kollarında 16 Eylül 2011 tarihine kadar Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 16 Eylül 2011 tarihinde İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine getirildi. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimleri için AK Parti'den aday adayı olmak için Bakanlık Müşavirliği görevinden istifa etti. 30 Mart 2014 seçimleri sonrası Aziziye Belediye Başkanı olarak seçilen Orhan, halen daha Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Aşkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Yaptırmış (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Aşkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Yaptırmış

1965 yılında Aşkale de doğdu Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. 15 yıl orman ve sağlık bakanlıkların da idari görevlerinde bulundu Siyaset hayatına lise ve üniversite yıllarında Milli Türk Talebe Birliği ve Milli Gençlik Vakfında başlayıp 2004 Mart ayında yapılan mahalli idareler seçimleri ile AK Parti'den Aşkale Belediye Başkanı olarak aktif siyasete atıldı. 10 yıllık belediye başkanlığından sonra 1 Kasım 2015 seçimlerinde 26. Dönem Erzurum 6. Sıra Milletvekili adayı oldu. İki yıl boyunca Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimliği görevini yürüttü.

Çat Belediye Başkan Adayı Melik Yaşar (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Çat Belediye Başkan Adayı Melik Yaşar

01.03.1973 yılında Çat'ta dünyaya gelmiştir. İlk ve Orta öğrenimini Çat İlçesinde tamamlayarak, lise eğitimi için Erzurum'a yerleşmiştir. Eğitimini bitirdikten sonra Çat ilçesine geri dönerek ticari hayata atılmıştır. 1994-1995 yılında vatani görevini tamamlamak üzere askere gitmiştir. Kuruluşundan bu yana gönül verdiği, AK Parti'ye 2001 yılında kayıt olup, aktif olarak sırasıyla 2002-2004 İlçe yönetim kurulu üyeliği ve aynı zamanda Çat 9 Mart Spor Kulübü Başkanlığını yapmıştır, 2004-2014 yılları arasında AK Parti İlçe Başkanlığı görevine seçilip 10 yıl boyunca bu görevini yerine getirmiştir.

Hınıs Belediye Başkan Adayı Erdoğan Eren (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Hınıs Belediye Başkan Adayı Erdoğan Eren

Horasan Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Aydın (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Horasan Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Aydın

İspir Belediye Başkan Adayı Ahmet Coşkun (Cumhur İttifakı - MHP)

İspir Belediye Başkan Adayı Ahmet Coşkun

Ahmet Çoşkun 1970 yılında Erzurum'un İspir ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1993 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. 1995 yılında "Dadaşa Çağrı" gazetesini çıkarmaya başladı. MHP İspir belediye başkan adayı Ahmet Çoşkun Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı ve Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği üyesidir. Aynı tarihte sunumunu ve koordinatörlüğünü yaptığı "Türkü - Şiir Türkiye" kültür sanat topluluğunu kurdu. MHP İspir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çoşkun Uzun Yürüyüş, Aşkı Vatan Cumhuriyet, Aşkı Vatan - Aşkı Türkçe (TDK), Türkülerde Türkçemiz, Dilimizin Kandilleri, 7'den 70'e Biz Türkiye'yiz projelerinin sahibidir. Halen 150 kişiye kadar varabilen Genel Sanat Yönetmenliğini kendisinin yaptığı BİZ TÜRKİYE'YİZ sahne gösterisi ile Anadolu'nun dört bir yanında programlarını yapmaya devem eden Coşkun, Uluslararası Avrasya Kültür Sanat Derneğinin başkanlığı ve EKO Avrasya Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevlerini yürütmektendir.

Karaçoban Belediye Başkan Adayı Sedat Gümüş (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Karaçoban Belediye Başkan Adayı Sedat Gümüş

1963 yılında Karaçoban'da doğdu. İlk ve orta öğretimini ilçede tamamlayan Gümüş, Erzurum'da dört yıllık Teknik Lise Makina Bölümü'nü bitirdi. Karaçoban Belediyesi Meclis üyesi olarak görev yaptı. Gümüş, bir süre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli kulüplerde yönetici olarak çalıştı. İyi derecede İngilizce bilen Gümüş, evli ve 7 çocuk babası.

Karayazı Belediye Başkan Adayı Sedat Karaduman (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Köprüköy Belediye Başkan Adayı Osman Belli (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Köprüköy Belediye Başkan Adayı Osman Belli

Narman Belediye Başkan Adayı Burhanettin Eser (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Oltu Belediye Başkan Adayı Celal Çelebi (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Olur Belediye Başkan Adayı Tahsin Oktay (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Pasinler Belediye Başkan Adayı Ahmet Dölek (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Pazaryolu Belediye Başkan Adayı İbrahim Şahin (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Şenkaya Belediye Başkan Adayı Yavuz Bedir (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Tekman Belediye Başkan Adayı Mustafa Engin (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Tortum Belediye Başkan Adayı Ömer Hancı (Cumhur İttifakı - AK Parti)

Uzundere Belediye Başkan Adayı Hilmi Aktoprak (Cumhur İttifakı - MHP)

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
25 Ocak 2019 12:18
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}