EĞİTİM

Atatürk Üniversitesi 164 Üniversite Arasinda Kaçinci Sirada Yer Aldi?

Atatürk Üniversitesi 164 Üniversite Arasinda Kaçinci Sirada Yer Aldi?
Atatürk Üniversitesi 164 Üniversite Arasinda Kaçinci Sirada Yer Aldi?

Atatürk Üniversitesi 164 Üniversite Arasinda 34. Devlet Üniversiteleri Arasinda 26. Sirada!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) öncülügünde olusturulan "2018 Yili Girisimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi (GYÜE) " sonuçlari açiklandi. Endekse göre Atatürk Üniversitesi 164 üniversite arasinda 34'üncü, Devlet üniversiteleri arasinda ise 26'nci sirada yer aldi.

2012 yilindan beri her yil açiklanan ve Türkiye'nin en girisimci ve en yenilikçi ilk 50 üniversitesinin siralandigi, 2018 yili TÜBITAK Girisimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde Atatürk Üniversitesi büyük bir basariya imza atti. 2013 yilinda 37'nci, 2014'te 43'üncü, 2015'te 50'nci, 2016 yilinda ise 48'inci sirada yer alan Atatürk Üniversitesi 2017 yilinda siralamaya giremezken, 2018 yili derecesiyle tarihinin en iyi siralamasini yapmis oldu.

Konuyla ilgili açiklama yapan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli: "Önceki yil siralamaya giremeyen Üniversitemiz bu basarisiyla bilimsel ve teknolojik arastirmaya, ekonomik katki ve ticarilesmeye, girisimcilik ve yenilikçilige, is birligi ve etkilesime verdigi önemin ve ayni zamanda yeni nesil üniversite tasarim ve dönüsüm projesi dogrultusunda atilan adimlarin meyvelerini almaya baslamistir. Yeni YÖK vizyonu çerçevesinde ortaya koydugumuz bu dönüsüm hareketinin her asamasinda yanimizda olan ve böylesine prestijli bir endekste yer almamizda katkisi bulunan Üniversitemizin kiymetli akademisyenlerine sükranlarimi sunuyorum." diye konustu.

Atatürk Üniversitesi 164 Üniversite Arasinda 34. Sirada Yer Aldi!

Endeks Nasil Olusturuluyor?

2018 GYÜE olusturulurken, üniversitelerin yalnizca girisimcilik ve yenilikçilik performanslari dikkate alindi. Ögretim üye sayisi 50'nin üzerinde olan 164 üniversiteden toplanan 1 milyon hücrelik veri seti 9 ay süren çalismayla degerlendirildi. TÜBITAK öncülügünde yürütülen bu çalismaya, Hazine ve Maliye Bakanligi, Yüksekögretim Kurulu, Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligi, KOSGEB, TÜRKPATENT, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Teknoloji Gelistirme Vakfi, Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi ve üniversitelerin aralarinda bulundugu 247 kurum katki sundu.

Girisimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi bes boyut ve 23 göstergeden olusuyor. Siralama belirlenirken, üniversitelerin bilimsel ve teknolojik arastirma yetkinligi, fikri mülkiyet havuzu, is birligi ve etkilesimi, girisimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katki ve ticarilesmede gösterdikleri basari puanlari degerlendiriliyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
20 Haziran 2019 18:55
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}