KÜLTÜR

Erzurum Yalnızca Kadayıf Dolması ve Cağ Kebap İle Tanıtılmaz!

Erzurum Yalnızca Kadayıf Dolması ve Cağ Kebap İle Tanıtılmaz!
Erzurum Yalnızca Kadayıf Dolması ve Cağ Kebap İle Tanıtılmaz!


ERVAK Başkanı Güzel Basın İle Bir Arada

Kadim Şehir Erzurum'un Tanıtımından Yanık Dere Şehitliğine Kadar Bir Çok Konu Masaya Geldi!

Erzurum Kalkınma Vakfı ( ERVAK ) Başkanı Erdal Güzel ve Yönetim Kurulu üyeleri Müceldili Konağı'nda basın mensupları ile bir araya geldi.

ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Erzurum'da yaptıkları çalışmalar ve yapmakta oldukları çalışmaları hatırlattı. Erzurum'un yaşadığı sorunları dile getirdi. Erzurum'un hava kirliliğine değindi. Bu sorunu Erzurumlular'ın bir türlü dile getirip de çözeme kavuşturamadığını, nefes almada zorlanıp buna katlandıklarını aktardı.

Batı dünyasının iki de bir ısıtıp ısıtıp önümüze koyduğu Ermeni meselesine de dikkat çeken ERVAK Başkanı Güzel, "Ne kadar haklı olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Ama haklı olduğumuzu yalnızca Erzurum'da biliyoruz. Çünkü bizi ilgilendiriyor ama bunu Erzincan'ın ötesine geçiremiyoruz" dedi.

'Yanık Dere Şehitliği Hayvanların Otladığı Yer Olmuş'

Yanık Dere Şehitleri ile ilgili projenin en az 10 yıldır hazır olduğunu dile getiren ERVAK Başkanı, "Burada 3 bin insan katledilmiş, Yanık Dere şehitliği hayvanların otladığı bir yer olmuş bunu bile dile getiremiyoruz."

Erzurum Yalnızca Kadayıf Dolması ve Cağ Kebap İle Tanıtılmaz!

'Erzurum Cumhuriyet Kuran Bir Şehir Ama Bunu Bile Tanıtamıyoruz'

Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde 3 binden fazla yabancı uyruklu öğrenci bulunduğunuda ifade eden Güzel," Bu öğrenciler okullarını bitirip kendi ülkelerine gittikleri zaman Erzurum'un gönüllü birer tanıtım elçileri olacaklar. Bunlar arasında İranlılar da var. Erzurum ilk inşa edildiği yıllarda Tebriz'den buralara getirilip yerleştirilmişler. Tebriz ile Erzurum kardeş şehir. Ama gelin görün ki Nevruz Bayramlarında başka potansiyelleri Van ili üstlendi. Elimizdekilerini Van iline verdik. Van'ın böyle bir iddiası belki de yoktu, ama onlar bu işten becerikli çıktılar, İranlı sanatçılara Van'a getirerek konser verdiriyorlar binlerce İranlının Van'a gitmesini sağladılar. Bir başka konu Erzurum Cumhuriyetin kurulduğu şehir, çok önemli ama Erzurumlu bunu kullanamıyor, Erzurum Cumhuriyet kuran bir şehir ama bunu bile tanıtamıyoruz. Milli İradenin hakim kılındığı konusunda dünyaya mesaj verilmiştir. Bu mesajı Erzurum sınırları dışına taşıyamıyoruz. 23 Temmuz kutlamaları Erzurum'da yapıldı, dışarıya taşıyamadık. Bir başka şehirde hiç duydunuz mu 23 Temmuz Erzurum Kongresi ile ilgili bir etkinlik gördünüz mü, bunu bile yapamıyor."

'Erzurum Yalnızca Kadayıf Dolması ve Cağ Kebabı ile Tanıtılmamalı'

Erzurum yalnızca kadayıf dolması veya cağ kebabı ile tanıtılması gerektiğini vurgulayan Güzel, "Bunlara harcanan paralarla tanıtım, bir yere kadar olur ileri asla gitmez. Boşa harcanan paralardır.”

Kaynak: Doğu Türk

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
3 Aralık 2019 23:52
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}