BİLİYOR MUYDUNUZ?

Deprem Gerçeği Karşısında Erzurum'da Akıllara Gelen İlk Soru ve Cevabı!

Deprem Gerçeği Karşısında Erzurumda Akıllara Gelen İlk Soru ve Cevabı!
Deprem Gerçeği Karşısında Erzurum'da Akıllara Gelen İlk Soru ve Cevabı!


Erzurum'da Kaç Konut Var, Kaçı Sigortalı?

Erzurum da 118 bin 900 konut var. Bunların sadece 45 bin 260'ı deprem sigortası yapmış durumda... İşte Doğu Anadolu gerçeği ve Erzurum...

Türkiye'de deprem gerçeğine karşı, Doğu Anadolu Bölgesinde 772 bin 20 konuttan sadece 312 bin 356'sında deprem sigortası mevcut. Buda oranlama olarak %40.2 ye tekabül ediyor. Yani deprem gerçeğine ne kadar uzak olduğumuzun bir manada göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Google Arama Motorunda Deprem Hareketliliği!

Evet yakın zamanda Elazığ ve Malatya depremleri ile bir gerçekle daha yüz yüze geldik.

Ardından Google arama motorunda en çok aranan kelimeler arasına, 'Depremde Ne Yapmalıyım? ve Depreme Karşı Nasıl Önlem Alınır?' girdi. Bu aramaların Erzurum'da da en çok aranan kelimeler arasına girdiği Erzurum Portalı içerik hareketlerine yansıdı.

Bizlerde, 'Tedbiri al takdiri Allah'a bırak' düsturu ile ilk akla gelen konuların başında yer alan konut sigortalarında mevcut durumun ortaya konması için şehrimizin önde gelen sigorta acentelerinden Sunay Yıldırım Sigorta'dan bilgiler aldık.

Sunay Yıldırım

Konut Sigortası ve Erzurum Gerçeği!

Deprem riski taşıyan şehrimizde deprem konut sigortası Türkiye ortalaması olan % 53.8'in altında ve %38.10 seviyelerinde yer alıyor.

Erzurum da 118 bin 900 konuttan sadece 45 bin 260 konutun deprem sigortası mevcut. Bunlarında bir kısmı, gayrimenkul alım satım ve elektrik, su abonelik işlemlerinde kullanılmak üzere yapılmış.

M2'lerin ise gerçek M2'ler üzerinden sigorta ettirilmediğini Sunay Yıldırım Sigorta Kurucu Müdürü Sunay Yıldırım'dan öğreniyoruz. Yani herhangi bir hasar durumunda M2'ler, eksik sigorta uygulamasına maruz kalacak. Ve hasar ödemelerinde eksik hasar ödemesi sonucuna katlanacaklar.

DASK poliçesinin belirli bir M2 ye göre ödemede bulunduğunu aktaran Sunay Yıldırım, fazla M2 evi olanın diğer risklere karşıda ihtiyari sigorta yaptırması gerektiğini kaydediyor.

En önemlisinin ise Erzurum'da yapı stoğunun hızlıca sigortalanabilir sağlıklı bir yapıya kavuşturulması gerektiği üzerinde duran Yıldırım, "Bu şekilde sigortalılık oranını yükseltebilirsek devletimizin sırtındaki yükü de hafifletmiş olacağız. Umarım bunlar çok fazla zaman kaybına uğramadan hayatiyete geçirilir" diyor.

Türkiye ve Erzurum'da Kaç Konut Var? Kaçı Sigortalı?

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
27 Ocak 2020 22:53
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza