EKONOMİ

Erzurum Valisi İlk Etapta 300 Kadının Çalıştığı Tekstilkentte!

Erzurum Valisi İlk Etapta 300 Kadının Çalıştığı Tekstilkentte!
Erzurum Valisi İlk Etapta 300 Kadının Çalıştığı Tekstilkentte!


'Tekstilkent' Rüya Değil Gerçek!

Erzurum'da 300 kadın işçinin çalıştığı Tekstilkent, birçok kişiye istihdam sağlamaya başladı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, 2.Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapımı tamamlanan Tekstilkent fabrikalarında incelemede bulundu. Teksilkentin Erzurum ekonomisine büyük katkı sağlaması ön görülüyor.

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) iş birliğiyle 4 ay içerisinde 2. Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan Tekstilkentte Türkiye'nin en büyük iki şirketi yer alıyor.

Erzurum Valisi İlk Etapta 300 Kadının Çalıştığı Tekstilkentte!

Girişimciler ve Erzurum Kazanıyor!

Tekstilkentte İncelemede bulunan Vali Okay Memiş, girişimcilerin ve Erzurumluların kazandığı bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Erzurum'da göreve başladığında böyle bir projenin konuşulduğunu dile getiren Vali Memiş, “Konuşulan bu projeyi bakanlarımızın ve milletvekillerimizin desteği ile hayata geçirdik. Valiliğimiz bünyesinde işin hemen projelerini yapıp ihalesini gerçekleştirdik.” dedi.

Erzurum Tekstilkent

Üretimde Kullanmak Üzere Paranız Sizde Kalsın!

Fabrikaları 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını aktaran Vali Memiş, “Türkiye'nin en büyük iki firması burada üretime başladı. Amacımız istihdam oluşturmak. Biz devlet olarak fabrikaları yapıyoruz ve Girişimciye, üretimde kullanmak üzere paranız sizde kalsın diyoruz. Siz fabrikaya, binaya, altyapıya, kanalizasyonuna, elektriğine, doğalgazına, suyuna, para harcamayın ve paranızı inovasyon'da ve girişimcilik işlerinde kullanın diyoruz.” diye konuştu.

Erzurum Tekstilkent

Erzurum Fabrika Kiraları İçin Cazip!

Fabrikaları, firmalara uygun fiyata kiraladıklarını belirten Vali Memiş, “Günümüzde Marmara bölgesinde ve sanayileşmiş kentlerde böyle bir fabrikayı bizim ihale ettiğimizin bedelin 20-30 kat fiyatına ancak işletebilirler. Marmara bölgesinde ki tekstil şirketleri Anadolu ya gelmeye ve özellikle de Erzurum'a gelmeye başladılar. Girişimcilerimiz kazanıyor onlarla beraber şehrimizde kazanıyor. Bizim devlet olarak buradan en büyük kazancımız şuanda burada çalışan 300 tane kadın kardeşimiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü geçen gün kutladık öyle boş boş konuşarak kutlamaktansa kadınlarımıza iş imkânı sunarak kutluyoruz.”

İncelemelerin ardından Vali Memiş bir süre fabrika yöneticileri ve kadın işçilerle bir süre sohbet etti.

Erzurum Valisi İlk Etapta 300 Kadının Çalıştığı Tekstilkentte!

Kaynak: Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
10 Mart 2020 15:39
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}