ERZURUMLULAR

2. Dünya Savaşı Yıllarında Ordumuzun Sabun İhtiyacını Karşılayan Erzurum Markası!

2. Dünya Savaşı Yıllarında Ordumuzun Sabun İhtiyacını Karşılayan Erzurum Markası!
2. Dünya Savaşı Yıllarında Ordumuzun Sabun İhtiyacını Karşılayan Erzurum Markası!

Mehmet Rıfat ve EVYAP!


Erzurum’da derme çatma bir imalathanede başlayan ve bir Dünya markası olan EVYAP’ın kısa hikayesi…


Erzurum’un gönüllü tanıtım elçisi, fotoğraf sanatçısı ve Dadaş Nihat Kılıçoğulları bu hikayeye, bugün bünyesinde Duru, Fax, Evy Baby, Arko, Activex, Gibbs ve daha onlarca markayı barındıran EVYAP, 1927 yılında Erzurum’da küçük bir atölyede büyük hayallerle yola çıktı ifadeleri ile başlıyor.

Kılıçoğulları, EVYAP’ın kurucusu Mehmet Rıfat Evyap’ın, Erzurum'daki derme çatma bir imalathaneden Türk Sabun Sanayisinin kuruluşunu yaptığını anlatıyor.  Ve 1930'larda Mehmet Rıfat Evyap'ın ürettiği sabunların ününün Erzurum sınırlarının dışına kadar çıktığını dile getiriyor.

2. Dünya Savaşında Ordumuzun Sabun İhtiyacını Karşılayan Erzurum Markası!

Türk Ordusunun Sabun İhtiyacını Karşılıyor Hastalıkların Önüne Geçiyor!

Mehmet Rıfat Evyap’ın, 2. Dünya Savaşı yıllarında Türk ordusunun sabun ihtiyacını bedelsiz olarak karşıladığını aktaran Kılıçoğulları şöyle devan ediyor, “O zorlu yıllarda bulaşıcı hastalıkların yayılmamasında önemli bir rol oynadı. 1943 yılına kadar üretimini Erzurum'da yapan EVYAP, özellikle hammadde sıkıntısı nedeniyle imalathanesini İstanbul Vaniköy'e taşımak zorunda kaldı.

Son bir not: EVYAP Ailesinin geçmişi ve bu günkü yaşayan fertlerinin özellikle hayır işlerinde Erzurum'da ciddi gayretler içinde olduğunu bilmenizi isterim.

Reklam piyasasında ciddi bir varlığı olan EVYAP, sadece bu konuda reklam yapmamaktadır. Ne olur bu anlamdaki önyargılarımızı gözden geçirelim. "EVYAP Erzurum'a ne yapmış?" demek vebale sokar bizi. EVYAP ailesinden tek bir kişiyi dahi tanımam ama Erzurum ve de ülkemiz için çok değerli olduklarını söylemekten de asla çekinmem.”

Erzurumlu Mehmet Rıfat ve EVYAP

EVYAP Hakkında!

Serüvenine temizliğin en doğal sembollerinden sabun ile başlayan EVYAP’ın kurucusu Mehmet Rıfat Evyap’ın en büyük prensibi, kaliteli ürünler üretmekti.

Bugün son teknolojiyle üretilen ürünler de bu temel ilke çerçevesinde 7’den 70’e herkesin beğenisine sunulmaktadır. EVYAP, yakaladığı kalite ile sabundan duş jeline, şampuandan tıraş ürünlerine, cilt bakım kremlerinden kokulu kozmetiğe ve bebek bezinden diş macununa kadar birçok kategoride hayatın vazgeçilmez bir parçası olmaktadır.

EVYAP

Türkiye sabun ve kişisel bakım ürünleri ihracatının önemli bir kısmını gerçekleştiren EVYAP, ismini 100’den fazla ülkeye ulaştırmaktadır. Malezya’da kurduğu dünyanın en büyük oleokimya tesisinin yanı sıra EVYAP, Türkiye ve Mısır’da da dahil olmak üzere Avrupa standartlarına uyumlu sistemlerle dünya çapında 3 farklı ülkede üretim yapmaktadır.

Duru, Arko Men, Arko Nem, Evy Baby, Fax ve Activex gibi önemli markaları bünyesinde bulunduran EVYAP, 2006 yılında Duru ve Arko markaları ile Turquality programına dahil olmaya hak kazanmıştır. Tüm bunların yanında, uluslararası arenada söz sahibi olmasını sağlayan Evyapport ile Türkiye’nin 4. büyük özel limanı unvanını da elinde bulundurmaktadır.

EVYAP, yaptığı inovatif çalışmalar ve yatırımlar ile doğal kaynakların daha verimli kullanılmasına özen gösterirken, güçlü AR-GE Merkezi sayesinde kişisel temizlik ve bakım odaklı tüketici ürünleri alanında araştırma ve geliştirme faaliyetleri göstermektedir. 4.000’den fazla çalışanı ile Türkiye’nin ilk 100 sanayi şirketi arasındaki yerini koruyan EVYAP, dünyanın önde gelen firmaları için “kontratlı üretim” de yapmaktadır.

EVYAP Hakkında

Kaynaklar: EVYAP / Nihat Kılıçoğulları

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
17 Ağustos 2020 20:16
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza