GÜNCEL

Erzurum ve Kars’ı Birbirine Bağlayan Horasan-Karakurt-Sarıkamıs¸ Yolu Ulaşıma Açıldı

Erzurum ve Kars’ı Birbirine Bağlayan Horasan-Karakurt-Sarıkamıs¸ Yolu Ulaşıma Açıldı
Erzurum ve Kars’ı Birbirine Bağlayan Horasan-Karakurt-Sarıkamıs¸ Yolu Ulaşıma Açıldı

Erzurum Kars Yolu Ekonomik Faaliyetin Uluslararası Gec¸is¸ Koridoru Olan Kars ve Erzurum Arasındaki Mesafeyi Kısaltırken, Ticarete de İvme Kazandıracak

Erzurum ve Kars’ı birbirine bagˆlayan Horasan-Karakurt-Sarıkamıs¸ yolunu Cumhurbas¸kanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla katıldığı program ile hizmete ac¸ıldı.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Avrupa’dan Asya’ya kesintisiz bağlantı oluşturan Marmaray ile Çine’e uzanan ihracat yolculuğumuz başlıyor. İstanbul’dan Çin’e ulaşacak ilk ihracat trenimiz İstanbul’dan uğurlandı. Sürekli büyüme yolunda olan gayret gösteren iki güzide kurumumuz, akıllı hareketlilik çözümlerimizle haberleşme alt yapılarımızla, ekonomimize, ihracatımıza, omuz vermeye devam ediyoruz. Güzide şehirlerimiz Kars ve Erzurum içinde 45.7 kilometre uzunluğundaki Sarıkamış-Karakurt-Horasan’ı projelendirdik. Karakurt Barajının göl sahası içerisinde geçen 3 bin 565 metre uzunluğunda 5 adet çift viyadük bulunuyor. Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolunun hizmete sokulmasıyla güzergah üzerinde bulunan köyleri il ve ilçe merkezlerine çok daha hızlı konforlu bir şekilde bağladık. Kars ve Erzurum’u önemli merkezler haline getiriyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattını hizmete açarak, Çin’i Londra’ya bağlayan en kısa ticaret koridorunu oluşturduk. Kars ve Erzurum Lojistik Merkezlerinin inşasını tamamlayarak hizmete açıyoruz” şeklinde konuştu.

Yolumuz; ekonomik faaliyetin uluslararası gec¸is¸ koridoru olan Kars ve Erzurum arasındaki mesafeyi kısaltırken, ticarete de ivme kazandıracak.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
6 Aralık 2020 11:42
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}