Erzurum Üniversiteleri

Atatürk Üniversitesi, Kampüste Yaşam

Atatürk Üniversitesi, Kampüste Yaşam
Atatürk Üniversitesi, Kampüste Yaşam

Atatürk Üniversitesi Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birine sahiptir. 6.5 milyon m2'lik açık alana sahip olan kampüste, kapalı alan 1 milyon m2'dir. Kampüs özellikle bol yeşil alan ve çağdaş kent estetiğini temsil eden peyzajıyla ideal bir yaşam alanı olarak dikkat çekmektedir.

Nezih ve huzurlu iklimiyle dikkat çeken kampüste, günde ortalama 50 bin kişiyi bulan bir nüfus hareketliliği yaşanmaktadır. Yine, gündelik yaşama dair her türlü ihtiyacın karşılanabileceği alışveriş merkezleri, banka şubeleri, kafeler, oyun alanları, sinema salonları ve spor salonlarının da bulunduğu kampüste, yürüyüş alanları ve kampüsün tamamını kapsayan bisiklet yolu da yer almaktadır.

Atatürk Üniversitesi Huzurun ve Güvenin Adresi

Atatürk Üniversitesi'ni ayrıcalıklı kılan önemli özelliklerden biri huzur ve güven ortamına sahip olmasıdır. Türkiye'deki üniversiteler arasında "en huzurlu ve yaşam standartları en iyi" olarak değerlendirilen üniversitemiz, farklı kültür ve farklı dünya görüşüne sahip bireylerin kardeşçe, huzurlu ve barış içerisinde bir arada yaşadıkları bir eğitim kurumudur.

Atatürk Üniversitesi Barınma

Atatürk Üniversitesi, Türkiye'de öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını en fazla karşılayan eğitim kurumlarından biridir. Kampüs içerisinde, sağlıklı, rahat ve konforlu yaşam alanlarıyla birlikte, uygun ders çalışma mekanlarına da sahip olan, 11 binin üzerinde öğrencinin kalabileceği devlet yurtları mevcuttur.

Yurtlarda odalar özel, yarı özel ve genel olmak üzere 3 farklı şekilde olurken, bütün odalarda her öğrenciye ait yatak, elbise dolabı, çalışma masası, kitaplık ve ayakkabılık bulunmaktadır. Buzdolabı, merkezi sistem Tv yayını, internet ağ erişimi ve ücretsiz çamaşırhaneler bulunan yurtlarda parmak izi güvenlik taraması sistemi mevcuttur. Ayrıca şehirde çok sayıda özel yurt, apart ve devlet kurumlarına ait misafirhaneler bulunmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Ulaşım

Erzurum'a yurt içi ve yurt dışı ulaşım hava, kara ve demiryolu bağlantılarıyla mümkündür. Erzurum'dan hemen her gün İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi birçok şehre gidiş dönüş uçuşlar yapılmakta, bütün şehirlerle ise karayolu ulaşım imkanları sağlanmaktadır. Demiryolunda da yine her gün Doğu Ekspresi seferleri gerçekleşmektedir. Bu arada Erzurum şehir merkezi ile kampüs arasında da hem Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçları, hem çok sayıda Halk otobüsleri, hem de minibüsler ulaşımı sağlamaktadırlar. Kampüs içi ulaşımda ise ring hizmeti sürdürülmektedir.

Atatürk Üniversitesi Yeme-İçme

Kampüs içerisinde günlük 6 bin öğrencinin yeme içme ihtiyaçlarını karşılayacak 4 adet büyük yemekhane, 40 adet kantin, 5 adet lokanta ve 7 adet de kafe bulunmaktadır. Yemekhanelerdeki ücretler öğrenciler açısından oldukça uygun düzeylerde olup, hemen her öğünde çok çeşitli ve çok seçenekli yemek alternatifleri öğrencilerin hizmetine sunulabilmektedir.

Atatürk Üniversitesi Burslar

Atatürk Üniversitesi özellikle başarılı öğrenciler ve ekonomik yetersizlikler sebebiyle güçlük çeken öğrenciler için Kalkınma Vakfı aracılığıyla burslar vermektedir. Bununla birlikte bazı kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları ile özel sektörün de öğrencilere sunduğu burs imkanları bulunmaktadır. Ayrıca üniversitemiz Rektörlük birimlerinde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma programı" da uygulanmaktadır. Bu program ile ilgili açıklamalar her eğitim yılı başlangıcında öğrencilerimize duyurulmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri

Ücretsiz sağlık hizmetleri bağlamında tüm öğrenciler devlet güvencesi altındadır. Kampüs içerisinde 1 adet aile hekimliği ve Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biri olan Araştırma Hastanesi, 24 saat boyunca tüm öğrencilerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Yine diş hastalıkları için de acil servis hizmeti ile birlikte her türlü diş tedavi imkanları bulunmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Yabancı Dil Öğrenme İmkanları

Çağdaş donanımlı dil sınıfları ve dil laboratuvarlarıyla lisans ve lisansüstü düzeyde 8 farklı birime İngilizce hazırlık sınıfı eğitim hizmeti sunulmaktadır. Farklı sahalarda İngilizce öğrenmek isteyen tüm öğrenicilere İngilizce konuşma, dilbilgisi ve akademik sınavlara (YDS, TOEFL, IELTS vb.) hazırlık süreçlerinde kurumsal destek sağlanmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Kütüphane Hizmetleri

Türkiye'nin en büyük ve en zengin kütüphanelerinden biri Atatürk Üniversitesi'ne aittir. Hem modern çalışma alanları, hem de zengin yayın imkanlarıyla öğrencilerin hizmetinde olan kütüphane, 300 binin üzerinde kitap, dergi ve süreli yayına sahiptir. Online Ulusal Akademik Bilgi Ağına üye olan kütüphane paha biçilmez elyazmaları, kayıtları, tarihi kitapları ve koleksiyonları ile de Türkiye'nin en seçkin kütüphanelerindendir. 7 bin metrekarelik kullanım alanı bulunan kütüphanede 9 okuma salonu, 10 özel çalışma odası, 300 çalışma bölmesi, toplantı odaları, internet odaları ve kafeterya da bulunmaktadır.

Atatürk Üniversitesi İnternet ve Wifi

Teknolojik imkanlardan olabildiğince yararlanan Atatürk Üniversitesi kampüs içerisinde ve birimlerinin tamamında son teknolojik altyapıyla donatılmış bilgisayar ve internet hizmetleri sunmaktadır. Özel donatılmış çok sayıdaki bilgisayar laboratuvarları ile öğrencilerine ve personeline hizmet eden Üniversite, ayrıca her öğrenciye mail adresi, ücretsiz internet ve WIFI kullanımı hizmeti vermektedir. WIFI kampüsün her noktasında aktif olarak kullanılmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri - Konsey

Atatürk Üniversitesi'nde 100'ü aşkın öğrenci kulübü bulunmaktadır. Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin yapılmasıyla birlikte, akademik eğitime yarar sağlayıcı mesleki uğraşlara da ağırlık veren kulüpler, öğrencilerin dinlenme, eğlenme ve sosyal katılımda bulunma alışkanlıklarına yön veren çalışmalarla da dikkat çekmektedirler.

Öğrencilerin sorunları ile çeşitli konulardaki görüş ve düşüncelerini başta Rektörlük Makamı olmak üzere, üniversitemizin ilgili birimlerine iletmekle görevli olan Öğrenci Konseyi, Üniversite Senato toplantılarında başkan veya yardımcısı tarafından temsil edilmektedir. Üniversiteler arası etkinliklerde öğrencileri temsil eden Konsey, tüm öğrenciler arasında gerçekleştirilen bir seçimle yönetimini oluşturmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Salonları

Atatürk Üniversitesi bir yıl içerisinde binlerce bilimsel ve sosyal etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bunun için de oldukça fazla etkinlik alanları barındırmakta olup, bilimsel, kültürel ve sanatsal üretimin sağlıklı olarak gerçekleştirilmesine geniş imkanlar sunmaktadır.

  1. 850 kişilik Kültür Merkezi A Salonu
  2. 510 kişilik Kültür ve Gösteri Merkezi
  3. 250 kişilik Kültür Merkezi Mavi Salon
  4. 70'er kişilik 3 adet Cep Salonları
  5. 1 adet Kültür Merkezi Sergi Salonu
  6. 1 adet Kültür ve Gösteri Merkezi Fuaye Sergi Salonu
  7. 1 adet Tiyatro Sahnesi
  8. 3 adet Güzel Sanatlar Sergi alanları
  9. Tüm birimlerde 70-150 kişilik konferans salonları

Atatürk Üniversitesi Spor Kulüpleri

  1. Basketbol (Kız - Erkek)
  2. Voleybol (Kız - Erkek)
  3. Futbol (Erkek)
  4. Boks (Erkek)
  5. Güreş (Erkek)
  6. Atletizm (Kız - Erkek)
  7. Kayak (Kız - Erkek)
  8. Buz Hokeyi (Kız - Erkek)
  9. Masa Tenisi (Kız - Erkek)
  10. Kort Tenisi (Kız - Erkek)
  11. Korfbol (Kız - Erkek)
  12. Badminton (Kız - Erkek)
  13. Bowling (Kız - Erkek)
  14. Karate (Kız - Erkek)
  15. Taekwondo (Kız - Erkek)

Atatürk Üniversitesi Spor Etkinlikleri ve Salonları

Atatürk Üniversitesi'nde atletizm, basketbol, voleybol, kayak, futbol, hentbol, badminton, tekvando, güreş, bowling, tenis, boks, dağcılık, satranç, okçuluk, masa tenisi gibi birçok spor dalının yapılmasına imkan sağlanmaktadır.

  1. 2 adet futbol çim saha
  2. 4 adet futbol halı saha
  3. 5 adet basketbol sahası
  4. 5 adet tenis kortu
  5. 1 adet olimpik atletizm sahası
  6. 1 adet voleybol salonu
  7. 1 adet hentbol salonu
  8. 1 adet Uzak Doğu Sporları salonu
  9. 1 adet halk oyunları salonu
  10. 1 adet güreş salonu
  11. 1 adet jimnastik salonu
  12. 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu
  13. 1 adet fitness merkezi
  14. 2 çok amaçlı spor salonu

Atatürk Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Atatürk Üniversitesi'nin temel önceliklerinden biri öğrencilerin ders dışı zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle değerlendirmesini sağlamaktır. Üniversitemizde her yıl öğrenciler için halk oyunları, Türk Halk Müziği, Batı müziği, bağlama ve tiyatro başta olmak üzere çok çeşitli kurslar düzenlenmektedir. Ayrıca yıl boyunca konserler, kültür şenlikleri, tiyatro gösterileri, sinema günleri, sokak şenlikleri, müzik ve halk oyunları gösterileri, anma ve kutlama törenleri, sergi, kongre, panel, sempozyum ve konferanslar gibi çok çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Atatürk Üniversitesi Sosyal Tesisler

Atatürk Üniversitesi'ne ait 4 adet konukevi bulunmakta olup, bunlardan ikisi kampüste, biri şehir merkezinde, diğeri de Ankara Kızılay'da bulunmaktadır. 200'e yakın yatak kapasiteli konukevleri, oldukça modern ve konforlu olup, haftanın her günü, öğrencilerin yanı sıra halka da açık olarak hizmet vermektedir. Bunların yanı sıra yarı olimpik yüzme havuzu, fitness merkezi, 100 kişi kapasiteli alakart restaurant, 2 katlı eski Erzurum evi, 2 adet lokal, bir adet bayanlara tahsis edilen oyun salonu, bowling salonu, bilardo salonu, 4 açık, bir kapalı tenis kortu, 2 açık, bir kapalı halı saha, 4 açık, bir kapalı basketbol sahası ve 78 araç kapasiteli kapalı otopark da, akademik ve idari personel ile öğrencilere hizmet vermeye devam etmektedir.

Atatürk Üniversitesi Hizmet Veren Kurum ve Firmalar

Atatürk Üniversitesi öğrencileri, bir kampüs üniversitesinde okuyor olmanın tüm avantajlarına sahip olabilmektedirler. Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için geniş imkan ve fırsatların yer aldığı üniversitede hem sosyal yaşam alanları, hem de günlük ihtiyaçların karşılanabileceği çok sayıda birim bulunmaktadır.

  1. 1 adet postane
  2. 3 adet banka şubesi
  3. Tüm bankalara ait ATM'ler
  4. 2 adet sinema
  5. 3 adet market
  6. 1 adet mini market
  7. 1 adet manav
  8. 2 adet süt ve süt ürünleri satış noktası
  9. 3 adet büfe
  10. 4 adet lokanta
  11. 6 adet kafe
  12. 40 adet kantin
  13. 1 adet çiçekçi
  14. 1 adet medikal market
  15. 1 kadın kuaförü, çok sayıda erkek kuaförü

Kaynak: Atatürk Üniversitesi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
8 Şubat 2017 22:27
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}