SPOR

Türkiye Şampiyon Oldu

Türkiye Şampiyon Oldu
Türkiye Şampiyon Oldu


Türkiye U20 Yaş Buz Hokeyinde Şampiyon Oldu

Türkiye U20 Yaş Buz Hokeyi, 3. Division Dünya Şampiyonluğunu kazanarak, bir üst klasmana yükseldi.

Ay-yıldızlıların kadrosunda yer alan sporcuların çoğunun Erzurumlu olması, buz salonlarının bu kente yapılmasının ne kadar isabetli olduğunu kanıtladı. Yeni Zelanda'da yapılan 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonasında Keith Mc. Adams, Yakup Arslan ve Yücel Çıtak yönetimindeki Ay-yıldızlı buz hokeyciler tarih yazdı. Altı takımı geride bırakarak şampiyon olan takımda bir çok oyuncunun Erzurum'lu olması ve Erzurum Gençlikspor'da forma giymesi gurur veren en önemli gelişme oldu.

Önce İzlanda'yı Devirdiler

Yeni Zelanda da şampiyonluğu göğüsleyen Türkiye U20 Yaş Altı Türkiye Buz Hokeyi Takımı, yarı final karşılaşmasında, İzlanda karşısına çıktı. Birinci ve ikinci periyotta baskılı oynamasına rağmen istediği skorları bulamayan Milli Takım son perioda 2-0 geride girdi. Üçüncü periyodun başında Ferhat Bakal ile farkı bire indiren Milliler karşılaşmanın son dakikasına kadar mücadeleyi bırakmadı. Son beş dakika kala Hakan Salt'ın golüyle beraberliği yakalayan Türkiye bitime 3 dakika kala da Fatih Faner'le bulduğu golle skorda üstünlüğü ele geçirdi. Son saniyeleri kıran kıran geçen maçta, Tolga Bozacı kalesini gole kapattı. Harika bir geri dönüş örneği gösteren Türkiye karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak adını finale yazdırmayı başardı.


Finalde Çin Dağıldı

Antrenörler Keith Mc. Adams, Yakup Arslan ve Yücel Çıtak yönetimindeki Türkiye U20 Yaş Altı Buz Hokeyi Takımı, finalde Çin ile karşı karşıya geldi. Rakibini deviren Türkiye şampiyon olarak bir üst klasmana yükseldi. Şampiyonluğun ardından Ay-yıldızlı hokeyciler büyük bir sevinç yaşadı.

Tesislerin Erzurum'a Yapılması İsabetli Oldu

Ay-yıldızlıların şampiyonluğu Türk Spor Kamuoyunda büyük bir sevinç yaşattı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şampiyon buz hokeycileri tebrik ederek, elde ettikleri zaferi kutladı.

Takımda görev yapan antrenörlerden Yakup Arslan'ın Erzurum'lu olması, Keith Mc. Adams'ın Erzurum'da uzun yıllar çalışması ve takımdaki oyuncaların büyük çoğunluğunun Erzurum'lu olması Dadaşlar diyarını daha da çok sevindirdi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Short track ve curlingten sonra ilimizden çok sayıda sporcunun bulunduğu U20 Yaş Altı Buz Hokeyi Takımı'nın 3. Divisionda şampiyon olması, bizim için gurur vesilesi, hokeyciler şehrimizdeki 3 Binlik Buz Arena'da kamp yaptılar. Buz salonlarının ilimize yapılması, Türkiye ve Erzurum için ne kadar önemli olduğunu kanıtlamıştır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
24 Ocak 2017 23:37
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}