KORONAVİRÜS

Atatürk Üniversitesi Kovid-19 ve Dini Başa Çıkma Uygulamalı Çalışma Yayımlandı!

Atatürk Üniversitesi Kovid-19 ve Dini Başa Çıkma Uygulamalı Çalışma Yayımlandı!
Atatürk Üniversitesi Kovid-19 ve Dini Başa Çıkma Uygulamalı Çalışma Yayımlandı!

Kovid-19 ve Dini Başa Çıkma!


Erzurum Atatürk Üniversitesi 172 sayfadan oluşan, ‘Kovid-19 ve Dini Başa Çıkma Yalnızlık, Umutsuzluk, Hayatın Anlamı ve Kader Algısı Uygulamalı Çalışma’ e-kitabını,  https://ekitap.atauni.edu.tr  adresinde yayımladı.

Doç Dr. Muhammed Kızılgeçit, Doç. Dr. İsmail Seçer, Doç. Dr. Murat Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Fuat Karabulut, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Dağcı, Dr. Öğr. Üyesi N. Yasemin Angın, Arş. Gör. Dr. M. Enes Vural, Arş. Gör. Nurun Nisa Bayram ve Murat Çinici’nin yazar listesinde yer aldığı kitabın ön sözünde;

“Koronaviürüs ( Kovid-19) salgını, insanların günlük yaşamında birçok değişikliği beraberinde getirmektedir. İnsanları evde kalmak zorunda bırakarak sosyal çevresinden uzaklaştırmalarına neden olan kürsel ölçekli bu pandemik durum, sosyal varlkık olan insanda psiko-sosyal uyum sorunları çıkarmaktadır. Bu çalışmanın temel amacı ise koronavirüs (Kovid-19) salgın sürecinde  bireylerin yalnızlık düzeyi, umutsuzluk düzeyi, hayata anlam ve kader algılarını betimleyerek bu eksende bir dini başa çıkma modeli geliştirmek ve geliştirilen modelin uygulanmasıyla bireylerin koronavirüs (Kovid-19)  sürecinde yaşadıkları olumsuzluklarla başa çıkmalarını dini argümanlarla açıklamaktır.” ifadelerine yer veriliyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
5 Aralık 2021 13:35
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}