EKONOMİ

Erzurum 1. OSB ile KUDAKA Arasında İmzalar Atıldı!

Erzurum 1. OSB ile KUDAKA Arasında İmzalar Atıldı!
Erzurum 1. OSB ile KUDAKA Arasında İmzalar Atıldı!

Erzurum 1. OSB İle KUDAKA Arasında İmzalar Atıldı!


Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesinde yapılması planlanan GES Projesi için Erzurum 1. OSB Başkanı Murat Urkuç ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ‘Fizibilite Desteği’ sözleşmesini imzaladılar.

Proje ile Erzurum 1. OSB’de güneş enerji santralleri (GES), güneş ışıklarından gelen enerji parçalarını elektrik enerjisine çeviren santraller kurulacak.

Erzurum 1. OSB ile KUDAKA Arasında İmzalar Atıldı

Güneş Enerjisinin Avantajları!

Dünya, fosil yakıtların yanmasıyla ortaya çıkan ve giderek artan karbon emisyonu problemlerinin farkına vardığı için yenilebilir enerji kaynakları kaynakları (bunların içinde güneş enerjisi önde olacak şekilde) giderek daha fazla dikkat çeker hale gelmiş durumda.

Sera Gazı Salınımı Yapmaz!

Güneş enerjisinin ilk ve en önemli avantajı bir defaya mahsus olmak üzere panel üretimi sırasında çıkan emisyonun ötesinde herhangi ilave bir sera gazını süreç içerisinde atmosfere yaymamasıdır.

Güneş enerjisi %100 temiz, yenilenebilir bir enerji kaynağıdır. Elektrik üretimi için petrol, kömür ve doğalgaza olan bağımlılığı azaltır. Bu fosil yakıtlar hava, su ve toprak kalitesini etkileyen zararlı emisyonlar üretir ve küresel ısınmadan sorumludur. 2000 ve 2065 yılları arasında, Dünya’nın, önceki 65 milyon yıldan daha fazla bitki ve hayvan türünü yok edeceği tahmin ediliyor.

Buna karşılık, güneş enerjisi hiçbir kirlilik üretmez. Güneşin bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, yeryüzüne zarar vermeye veya ozon tabakasına negatif etkilemeyen sınırsız bir enerji kaynağı sunar.

Güneş enerjisi, güneşten temiz, yenilenebilir enerji oluşturur ve çevreye fayda sağlar. Fosil yakıtlara alternatifler yurtiçinde ve yurtdışında karbon ayak izini azaltır ve dünyadaki sera gazlarını azaltır. Güneş enerjisinin çevre üzerinde olumlu bir etkisi olduğu bilinmektedir.

Dünya’da üretilen elektriğin çoğu kömür ve doğal gaz gibi fosil yakıtlardan geliyor. Fosil yakıtları çıkarmak ve kullanmak çevreye pahalı ve zararlıdır. Buna karşılık, güneş enerjisi ücretsiz ve bol miktarda bulunur.

Dünya’da güneş enerjisinin tamamını sadece bir saat boyunca yakalayabilirsek, tüm dünyaya bir yıl boyunca güç verebiliriz!

Güneş enerjisine yatırım yaparak, sahip olduğumuz en bol ve tutarlı enerji kaynaklarından biri olan güneşimiz lehine fosil yakıtlara olan mecburiyetimizi azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

Erzurum 1. OSB ile KUDAKA Arasında İmzalar Atıldı

Metin Kaynak: myenerjisolar.com

 

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
27 Haziran 2022 22:13
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}