EKONOMİ

KUDAKA'nın "Erzurum İl Çalıştayı" düzenlendi

KUDAKAnın 'Erzurum İl Çalıştayı' düzenlendi
KUDAKA'nın "Erzurum İl Çalıştayı" düzenlendi

Erzurum'un Ekonomik Değere Dönüştürülebilecek Avantajları Var

Bayburt ve Erzincan’ın ardından sonuncusu Erzurum’da düzenlenen çalıştayda, bölgenin gelecek vizyonu ve stratejik öncelikleri değerlendirilerek ilgili paydaşların görüş, öneri ve beklentileri alındı. DAP konferans salonunda başlayan KUDAKA'nın "Erzurum İl Çalıştayı" bu yıl 2024-2028 Bölge Planı kapsamında gerçekleştirildi.   KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Erzurum’un turizm, yöresel ürünler, doğal kaynaklar, sağlık sektöründe sahip olduğu avantajları ekonomik değere  dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından “2024-2028 Bölge Planı” hazırlık çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen Erzurum İl Çalıştayı'nda konuşan KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Erzurum’un turizm, yöresel ürünler, doğal kaynaklar, sağlık sektöründe sahip olduğu alt ve üstyapı nedeniyle sahip olduğu avantajları ekonomik değere dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

KUDAKA NEDİR?

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı kısaca KUDAKA olarak ifade edilmektedir. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın merkezi Erzurum olup, TRA1 Düzey 2 Bölgesinin (Erzurum-Erzincan-Bayburt) kalkınmasına hizmet etmek amacıyla Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerine hizmet vermektedir. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı sürdürülebilir kalkınmayı amaçlayan ve sosyal sermayeyi geliştirmeyi hedef edinmiş Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bünyesinde Kalkınma Ajansı bir kurumdur.

Kalkınma ajansları yerel kalkınma sağlamak amacıyla bölgesel kaynak ve potansiyellerin kullanılması için kurulmuştur. Bu amaçla Kalkınma Ajansları proje hazırlayarak küresel düzeyde rekabetçiliğin geliştirilmesi için gerekli yatırım faaliyetleri yürütmektedir. 

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
28 Ekim 2022 08:23
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}