EKONOMİ

Erzurum, EİT Turizm Başkenti Olarak Seçildi!

Erzurum, EİT Turizm Başkenti Olarak Seçildi!
Erzurum, EİT Turizm Başkenti Olarak Seçildi!

"Erzurum'umuza ve Ülkemize Hayırlı Olsun"


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal medya hesaplarından Erzurum'un 2025 EİT Turizm Başkenti olarak seçildiğini duyurdu.


Ersoy: "Özbekistan'ın ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 4. Turizm Bakanları Toplantısı'nda Erzurum 2025 EİT Turizm Başkenti olarak seçildi. Eşsiz doğal güzelliklere sahip Erzurum'umuza ve ülkemize hayırlı olsun."

İran'ın başkenti Tahran'da 1985 yılında üye devletlerin kalkınması için kurulan Ekonomi İşbirliği Teşkilatı, üye devletlerin Turizm Bakanları ile 4'üncü kez bir araya geldi. Özbekistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda 10 üye ülkenin Turizm Bakanları katıldı. Yapılan toplantı sonrası Erzurum, EİT'in 2025 yılındaki Turizm Başkenti olarak seçildi. Haberi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şu ifadelerle duyuru; "Özbekistan'ın ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 4. Turizm Bakanları Toplantısı'nda Erzurum 2025 EİT Turizm Başkenti olarak seçildi. Eşsiz doğal güzelliklere sahip Erzurum'umuza ve ülkemize hayırlı olsun."

EİT (Ekonomi İşbirliği Teşkilatı) Nedir?

EİT  Ekonomi İşbirliği Teşkilatının kısaltılmasıdır. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Türkiye, İran, Pakistan tarafından kurulan ve Sovyetler Birliği'nin yıkılmasıyla diğer Türk Devletleri'nin de dahil olduğu ekonomik örgüttür. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Türkiye ile Orta Asya ülkeleri arasında kurulan Orta Asya İşbirliği Teşkilatı (CACO)'nın da devamı niteliğindedir. EİT'nin genel merkezi ve kültür bürosu İran'da, ekonomik bürosu Türkiye'de ve bilimsel bürosu ise Pakistan'dadır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
13 Aralık 2022 20:21
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}