ŞEHR-İ ERZURUM

Atatürk Üniversitesi Yeşil Üniversiteler Listesinde

Atatürk Üniversitesi Yeşil Üniversiteler Listesinde
Atatürk Üniversitesi Yeşil Üniversiteler Listesinde

Dünya üniversitelerini; Yapı ve Altyapı, Enerji ve İklim Değişikliği, Atık Yönetimi, Su Yönetimi, Ulaşım ile Eğitim ve Araştırma kategorilerinde sürdürülebilirlik çabalarına göre değerlendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Endeksi 2022 yılı sonuçları açıklandı. 

Atatürk Üniversitesi, geçen yıla göre 119 sıra birden yükselerek sıralamaya giren 1050 dünya üniversitesi arasında 324. sırada, Türkiye genelinde ise 65’i devlet, 18’i özel üniversite olmak üzere toplam 83 üniversite arasında 24. sırada yer aldı.

 

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı :
“Öğrencilerimize ve mensuplarımıza nezih ve yaşanılabilir bir ortam sunmak için yeşil kampüs, enerji tasarrufu ve çevre dostu uygulamaların iyileştirilerek yaygınlaştırılması için de önemli faaliyetler yürütmekteyiz. IU GreenMetric sıralamasında ise hedefimiz dünyanın en güzel kampüslerinden birine sahip olan üniversitemizin ilk 100 üniversite arasına girmesini sağlamaktır. Bu düşüncelerle, elde edilen başarılardan dolayı üniversitemizin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
20 Aralık 2022 17:19
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza