ŞEHR-İ ERZURUM

Kültüryolu Projesi Dadaşlara Çok Yakıştı

Kültüryolu Projesi Dadaşlara Çok Yakıştı
Kültüryolu Projesi Dadaşlara Çok Yakıştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından bakanlığın Erzurum’un kent meydanında gerçekleştirdiği proje ile ilgili açıklama yaparak: “Erzurum’a öyle bir meydan düzenlemesi yaptık ki binlerce yıllık tarih, kültür, medeniyet birikimi ortaya çıktı. Dadaşlar diyarına çok yakıştı.” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un sosyal medya hesabından paylaştığı proje nedir? Kültür yolu Projesi olarak bildiğimiz proje hakkında bilmediklerinizi sizin için derledik.

Kültüryolu Projesi Nedir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Büyükşehir Belediyesinde yürütülen proje ile bin yıllık tarihi geçmişi olan Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi, Erzurum Kalesi gibi irili ufaklı çok sayıda tarihi mekanın cevre düzenlemesi ve onarımı işlerini içeren projeye verilen isimdir.   

Proje ile Erzurum'da, gece ışıklandırmaları ve çevre düzenlemesiyle güzel görünüme kavuşan tarihi mekanlar, kente gelen yerli ve yabancı turistleri hayran bırakıyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
27 Aralık 2022 19:19
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza