ERZURUMLULAR

İman ve Kur’an Hizmeti İle Geçen Bir Ömür! Alaaddin Başar Kimdir?

İman ve Kur’an Hizmeti İle Geçen Bir Ömür! Alaaddin Başar Kimdir?
İman ve Kur’an Hizmeti İle Geçen Bir Ömür! Alaaddin Başar Kimdir?

Erzurum Manevi Değerlerinden Prof.Dr. Alaaddin Başar!
 

Prof.Dr. Alaaddin Başar Kimdir?


1947 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve yüksek tahsilini aynı ilde tamamladı. 1969 yılında İşletme Fakültesinden mezun oldu. 1970 yılında asistan, 1974’de doktor, 1978’de doçent, 1988’de profesör oldu. Aynı fakülteden 2011 yılında emekli oldu. Şuan tüm mesaisini iman ve Kur’an hizmeti ile geçirmekte, bu sahada eserler telif etmekte, ilmi çalışmalar yaptı.

2008 yılından bu yana devam ettirdiği uzun soluklu bir çalışma olacak video ve kitap formatında hazırlanan “Sorularla Sözler” isimli programın çekimlerini yaptı.

Aynı zamanda Mesnevi-i Nuriye üzerine de çalışmalar yaptı. Video ve yazılı olarak istifadeye sundu.

Alaaddin Başar’ın çalışmaları internet üzerinde, Sorularla İslamiyet ve Sorularla Risale sitelerinde, Nur Penceresi sosyal medya hesaplarında, kitap ve makale çalışmaları da Zafer Yayınları ve Zafer Dergisinde yayınlandı.

İman ve Kur’an Hizmeti İle Geçen Bir Ömür! Alaaddin Başar Kimdir?

Prof.Dr. Alaaddin Başar Kitap Çalışmaları:

Risale-i Nur’dan Kelimeler ve Cümleler I-II-III

3 ciltten meydana gelen eserde, Risale-i Nur Külliyatı’ndan anahtar kelime ve cümleler üzerinde açıklamalar yapılarak, eserin daha iyi anlaşılması adına katkı sağlamaktadır. Ayrıca eser bu anahtar kelime ve cümleler üzerinde ders tadında örnekler ve misallerle Risale okuyucularına yeni tefekkür ufukları da açmaktadır.

Risale-i Nur’dan Mesnevi-i Nuriye Dersleri I-II

2 cildi yayınlanmış, devamı da yayınlanacak olan eser Mesnevi-i Nuriye eserinin şerhi şeklinde hazırlanmış, her İ’lem veya nükte için izahlar içeren sohbet tadında hazırlanmıştır.

Sorularla Risale-i Nur Dersleri 1-2-3-4

4 cildi yayınlanmış, devamı da yayınlanacak olan eser Risale-i Nur Külliyatı’ndan Sözler eserinden sık sorulara sorulara cevaplar içermektedir.

1. Cilt: Birinci Söz’den Üçüncü Söze kadar olan risaleleri
2. Cilt: Dördüncü Sözden Dokuzuncu Söze kadar olan risaleleri
3. Cilt: Onuncu Söz
4. Cilt: Onbirinci Sözden Onüçüncü Söze kadar olan risaleleri içermektedir.

Prof.Dr. Alaaddin Başar’ın Diğer Kitaplar:

Ölümün Güzel Yüzü
Bu kitap, Alâaddin Başar´ın diğer kitapları gibi, hayatımızın en büyük sorularıyla ve gerçekleriyle yüzleşmeye çağırıyor bizi. Basit kurgusu içinde, düşünen akıllar için görkemli bir fikir şöleni sunuyor.Ölümün Güzel Yüzü, bu dünya hayatının kaçınılmaz sonu olan ölüme dair, derin bir muhakemenin ürünü ve bereketli bir ömrün birikimi… Çok sevecek, çok istifade edeceksiniz.

Namaza Giden Yollar
Son derece berrak bir üslûp ile kaleme alınan bu hikâye, bir mü´minin namaza başlamasını anlatmakla kalmıyor; namazın hakikatına dair çok esaslı dersler vererek, namaz konusunda sorulabilecek en önemli soruları da, birer birer cevaplıyor…

Hülya’ya Mektuplar
Hülya, arayışlar içinde bir genç kız.. Kafası sorularla dolu. Gerçek nedir? Kadın Nedir? Sevgi Nedir? Karşılıklı mektuplaşmalar şeklinde sürüp giden bu kitap, ele aldığı konuları sağlam bir mantık örgüsü içinde sunuyor:´Söylenen her söz, ya bir gerçeğe dayanır; yahut da söyleyen şahsın kendi kanaatinin eseri, şahsi düşüncesinin ürünüdür. Şu halde değişmez ve sabit bir gerçek olacak ki, fikirler ona uyduğu müddetçe doğru; ondan uzaklaştığı nisbette yanlış olsun.´

Esma-i Hüsna
ESMÂ-İ HÜSNA YAZILARI öteden beri ihtiyaç duyulan bir çalışmaydı. Gerçi bu alanda yapılmış başkaca çalışmalar el´an mevcuttu, ama bu kitapların her biri bugünün ihtiyacını tam olarak karşılayabilir durumda değillerdi.Risale-i Nur´un bakış açısı doğrultusunda hazırlanan bu kitabın önemli bir boşluğu dolduracağını, bir başucu eseri olacağını umuyoruz.

 Vesvese – Şeytanın Bir Oyunu
´Ben namaza başladığımdan beri, ruhumda büyük bir huzur hissetmekle birlikte, aklımda hiç de hoş olmayan bir hayli düşünce kaynaşmaya başladı. Birisini uzaklaştırayım derken bir başkası hücum ediyor ve onun yerini fazlasıyla dolduruyor…´
´.. Rahatsız olduğum doğru ama, bu bedenimden gelen bir acı sebebiyle değil. İçim kan ağlıyor, aklım paramparça oluyor, kalbimin bozulduğu zannına kapılıyorum…´

Bir Yaratılış Sohbeti
Bir Yaratılış Sohbeti, adından da anlaşılacağı gibi, ´varlık nedir? var var ise nasıl varolmuştur´ şeklinde özetleyebileceğimiz ve insanoğlunun soru sormaya başladığından itibaren cevaplarını bulmak zorunda olduğu büyük sorulara bir cevap denemesi..

Bütün kitabın bir sohbet havası içinde geçiyor olmasından, felsefe tarihini binyıllardır uğraştırmış temel ontolojik problemler, herkesin rahatlıkla anlayarak başkalarına aktarabileceği şekilde ele alınmış.

 Bir Kader Sohbeti
Adımınızı attığınız yerdir kader… Düşmeniz, kalkmanız, yürümenizdir kader, düşünmenizdir. İçtiğiniz suda, okuduğunuz kitapta, yazdığınız yazıda kader vardır. Ya da kaderde vardır bunlar… Yüreğinizdeki sevinç ve kederdir kader.

Kader, Herşeyi Bilen´in bilmesidir. Her ne varsa kaderde olduğu için vardır. Bu kitap, kaderin içinde kadere dair bir sohbettir. Bir Kader Sohbeti, ikinci bir bölümün de ilavesiyle tamamen elden geçirilmiş olup, yenilenmiş bu şekliyle sunuluyor.

 İnsan Niçin Sevilir?
Elinizdeki bu kitap, İnsan sevgisini önemseyen ve insanı herşeyin merkezine alan bir felsefi akım olan Hümanizm üzerine kısa fakat son derece parlak tespitlerle bezeli dopdolu bir fikir yolculuğudur.

´İnsan niçin sevilir ve sevilmelidir?´ sorusuna, İslâmiyet güneşinin aydınlattığı bir iklimde, Risale-i Nur´un bakış açısıyla cevap verme gayretinin ürünüdür.

Risale-i Nur’dan Dersler – Hubab ve Habbe

Risale-i Nur’un bir arada okunup müzakere edildiği ders halkalarına iştirak etme fırsatı bulamayanlar için, yazılı bir sohbet imkânı sunmak amacıyla kaleme alınmış müstesna bir eser.

Erzurum’un manevi değerlerinden Prof.Dr. Alaaddin Başar 7 Şubat 2023’de dünya hayatına gözlerini kapadı.

İman ve Kur’an Hizmeti İle Geçen Bir Ömür! Alaaddin Başar Kimdir?

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
7 Şubat 2023 11:42
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza