GÜNCEL

EYOF İçin 6 Yüz 43 Gönüllü Hazır

EYOF İçin 6 Yüz 43 Gönüllü Hazır
EYOF İçin 6 Yüz 43 Gönüllü Hazır


EYOF Gönüllüleri Hazır

EYOF 2017 Erzurum'da farklı birimlerde görev alacak 643 gönüllü hazırlıklarını tamamladı ve gün saymaya başladı.

Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden 6 yüz öğrencinin yanı sıra 43 gönüllünün ise yurtdışından eğitim aldığı gönüllüler etkinliğin işleyişine katkı sağlayacak. Yabancı gönüllüler, Suriye, Rusya, Kolombiya, Afganistan ve Hırvatistan gibi dünyanın dört bir yanından Erzurum'a üniversite için gelen öğrenciler ve EYOF 2017 Erzurum için çalışacaklar.

EYOF 2017 Erzurum Gönüllüler Direktörü Levent Önal, yabancı öğrencilerin organizasyona farklı bir renk katacağını belirterek, "Organizasyonda toplam 600 gönüllümüz olacak. Gönüllülerimizin bir kısmı belirlenen birimlerde şimdiden çalışmaya başladı. Bir kısmı festival sırasında bir kısmı ise festivalden birkaç gün önce görev yerlerinde olacak. Yabancı gönüllü dağılımı ise daha çok VIP Direktörlüğü, Kar Sporları Direktörlüğü, Buz Sporları Direktörlüğü ve IT Direktörlüğü arasında yapıldı" dedi.

EYOF VIP Direktörlüğü'nde görev alan Mohammad Alnajar, 3 yıl önce Suriye'nin Halep kentinden üniversite eğitimi için Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne geldi ve şu an Tıp Fakültesi 3.sınıfta öğrenimine devam ediyor. EYOF 2017 Erzurum'u sabırsızlıkla beklediklerini belirten Mohammad, "Türkiye'nin en insanları çok kibar, çok yardımsever ve kendini yabancı hissetmiyorsun. Mutlaka gelip görülmeli ve buradaki insanları tanımalı" ifadelerini kullandı.

Rusya'dan 5 yıl önce Türkiye'ye gelen Züleikha Dzhamilova İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenim görüyor. Züleikha da EYOF 2017 Erzurum için VIP Direktörlüğünde Rusya-İngilizce ve Türkçe tercümanlık yapacak bir diğer gönüllü. Türkiye için "İkinci evim" diyen Züleikha EYOF'un çok renki ve eğlenceli geçeceğini ve yurt dışından gelecek misafirleri beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: EYOF

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
1 Şubat 2017 23:41
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}