EKONOMİ

ESMEK Ürünleri Avrupa Pazarında!

ESMEK Ürünleri Avrupa Pazarında!
ESMEK Ürünleri Avrupa Pazarında!


ESMEK'ler Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Hereke Halısı ve Bardız Kilimi, Avrupa pazarında.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Erzurum Sanat Eğitim Merkezleri'nde (ESMEK) hünerli eller tarafından dokunan halı ve kilimler, unutulmaya yüz tutmuş bu sektör ayağa kalkıyor. Hanımlar, meslek edindikleri ve bütçelerine katkı sağladıkları çalışmaları ile dikkat çekiyor.

Halı atölyelerinde el emeği ve göz nurlarını dökerek örülen ürünler takdir topluyor. Sabahın erken saatlerinde halı tezgâhlarına geçerek, umut ve hayallerini ipliklere taşıyan hünerli ellerin yaptığı kilim ve halılar yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in direktifiyle atölye ve halı tezgâhını artıran ESMEK'lerde dokunan her bir halı sektörde parmakla gösterilir bir özelliğe sahip oldu.


Yetkililer, Mutlu

Yetkililer, "Başkanımızın özel itina gösterdiği halı atölyeleri sayesinde genç kızlarımız ve kadınlar yeni bir meslek sahibi oldu. Bugün kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de bulunan ESMEK Halı Atölyelerinde Hereke halısı ve Bardız kilimi dokunmaktadır. Oltu ESMEK'te devam eden halıcılık kursunda 17 öğrenci, 1 öğretmen bulunmaktadır. Burada 80 santimetre alan 60 x 60 Hereke halısı üretimi yapılmaktadır. Buradaki 12 halı tezgâhında Hereke halılarını dokuyoruz. Şenkaya ilçemizin Gaziler Mahallesi'ndeki Bardız ESMEK bünyesinde açılan kurslarda da 13 öğrencimiz Bardız kilimi dokuyor. İl genelindeki Toplum Merkezlerimizde var olan halı atölyelerimizin sayısını Erzurum'da yaz mevsiminde yeni açılacak olan ESMEK'lerle daha da arttıracağız."diyor.

Kaynak: Erzurum Büyükşehir Belediyesi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
2 Şubat 2017 22:17
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}