ŞEHR-İ ERZURUM

Erzurum'da 106 bin 92 kişi Erzurumlu değil

Erzurumda 106 bin 92 kişi Erzurumlu değil
Erzurum'da 106 bin 92 kişi Erzurumlu değil

Günümüz dünyasında, şehirlerde yaşayan insanların birçoğu, o şehirde doğmuş olmayabilir. Bu, küreselleşme ve modernleşme sürecinde artan göç nedeniyle giderek daha yaygın hale gelmektedir. İş, görev, eğitim, sağlık, turizm, evlilik ve diğer nedenlerle şehre gelen insanlar, şehrin demografik yapısını önemli ölçüde etkiliyor. Birçok insan, iş, eğitim veya diğer nedenlerle başka şehirlere kalıcı olarak yerleşiyor. İnsanlar, iş, eğitim, evlilik gibi nedenlerle şehirlere göç ederken, bu şehirlerde yaşayan insanlar farklı kültürlerden ve yaşam tarzlarından gelen insanları tanır ve bu şehirlerin demografik yapısını zenginleştirir.

TÜİK verilerine göre Erzurum

Bu yazıda Erzurum’da yaşayıp Erzurumlu olmayanların sayıları ile ilgili TUİK verileri paylaşacağız. TÜİK verilerine göre Erzurum’da en çok sırasıyla İstanbul, Kars, Ağrı ve Ankaralılar yaşıyor. Erzurum’da yaşayan Erzurumlu sayısı ise 650 bin 801 kişi.
Erzurum’da yaşamayan Erzurumluların sayısı ise 829 bin 275 kişi. Erzurum’da yaşayan İstanbullu sayısı 8 bin 738, Karslı 6 bin 712, Ağrılı 6 bin 128, Ankaralı 4117, Trabzonlu 3 bin 875, Muşlu 3 bin 72 kişi ile birlikte toplamda 106 bin 92 kişi Erzurumlu değil.

 

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
7 Mayıs 2023 14:22
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza