ERZURUM SEÇİM 2023

CHP'nin Erzurum Mitinginde Olaylar Çıktı

CHPnin Erzurum Mitinginde Olaylar Çıktı
CHP'nin Erzurum Mitinginde Olaylar Çıktı

Erzurum'da Havuz Meydanı alanında düzenlenen izinsiz mitingte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşma sırasında gergin anlar yaşandı. İmamoğlu'nun seyahat ettiği otobüs, Havuzbaşı Meydanı'ndaki program alanına girdiğinde bir grup tarafından yabancı cisimler atıldı. Konuşması kesilmek zorunda kalan İmamoğlu, seçim otobüsü üzerinden emniyet güçlerini önlem almaya çağırdı. Protestoların artması üzerine İmamoğlu, Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan ayrılmak zorunda kaldı.

Bu olay sırasında Millet İttifakı'na dahil partililer ve protestocular arasında gerginlik ve karşılıklı sataşmalar yaşandı. Polis, yer yer karşı karşıya gelen gruplara müdahale etmek zorunda kaldı. Gerginlik ve protestolar saat 19:30'a kadar devam etti ve zaman zaman polis güç kullanmak zorunda kaldı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, “Partiler, hangi tarih ve saatte miting yapacağını Seçim Kuruluna bildirir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Mitinglerin nerede yapılabileceğini İlçe Seçim Kurulları belirler ve ilan eder. Partiler, bu yerlerin hangisinde, hangi tarih ve saatte miting yapacağını Seçim Kuruluna bildirir. Bu kuralların hiçbirine uymayacaksın, bir de Bizi/Erzurum'u suçlayacaksın. Hadi ordan” ifadelerini kullandı.

ERZURUM VALİSİ OKAY MEMİŞ

Erzurum Valisi Okay Memiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum ziyareti sırasında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Memiş, gösterinin miting alanı dışında yapıldığını ve tedbirlere rağmen müdahale edildiğini belirterek, orada bulunanların sakinleştirilmesinin öncelikli görev olduğunu söyledi. Olaylar sırasında 17 kişinin yaralandığını ve 9 kişinin tedbir amaçlı müşahede altında tutulduğunu, diğerlerinin ise taburcu edildiğini açıkladı. İhtiyaç olması halinde gözaltı işlemleri yapılacağını da belirtti. Memiş, yaşanan olayların Erzurumlu vatandaşların tamamını ilgilendirmediğini vurgulayarak, olayların yorumlanmasında sosyal medya ve yayın kuruluşlarının bilgi vermesine itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SEKMEN

Yaşananların ardından kameralar karşısına geçen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Bu kaos ortamını yaratan bizzat Ekrem İmamoğlu’nun kendisidir. İmamoğlu, 'Esnaf ziyareti yapacağız' diye buraya geliyor. Şehrin merkezindeki ufak bir meydan olan alanda miting yapmaya kalkıyor. Burası bir miting alanı değil. Maalesef hazılıklı gelinmiş ki pankartlar hazırlanmış. Bugün İstanbul'da yapılan mitinge gölge düşürmek için gayret gösterilen bir hadise. Taş atan kendileri, polisi zora sokan kendileri. Şehrimizi karıştırmaya kimsenin hakkı hukuku yok. Ben nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na geçip suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde konuşurken olaylara ilişkin bir video kaydı da paylaştı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU

Erzurum'da taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından paylaştığı videoda, yaşananların Erzurumlularla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. İmamoğlu, "14 Mayıs'tan sonra Allah'ın izniyle hizmetlerimizle birlikte en kısa zamanda yine Erzurumlu hemşehrilerimle bir arada olacağım. İktidar mensupları sizi son kez uyarıyorum. Yazık oluyor yapmayın. Çok yanlış bir yoldasınız. Bu millete zarar veriyorsunuz. Biraz utancınız varsa kendinize, söylemlerinize dikkat edin." dedi.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
8 Mayıs 2023 06:49
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza