ERZURUM SEÇİM 2023

Erzurum'da Cumhur İttifakı Milletvekili Sayısı Değişmedi

Erzurumda Cumhur İttifakı Milletvekili Sayısı Değişmedi
Erzurum'da Cumhur İttifakı Milletvekili Sayısı Değişmedi

Erzurum'da resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı, yaklaşık yüzde 66.85 oy oranıyla Erzurum'da 5 milletvekili çıkardı. AK Parti, yüzde 43.27 oy alarak 186 bin 746 oy ile 4 milletvekili kazandı. Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, AK Parti'den milletvekili seçildi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP),  yüzde 16.81 oy oranıyla  72 bin 545 oy ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın milletvekili seçildi. 

Selami ALTINOK

1966 Narman doğumlu olan Selami ALTINOK, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri öncesinde Türkiye İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştır. 17 Aralık 2015 tarihinden 10 Eylül 2016 tarihine kadar İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapmıştır. 10 Eylül 2016 tarihinde Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.

Selami Altınok, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. Akkışla Kaymakam Vekilliği, Almus, Güroymak, Erciş, Terme ve Serik Kaymakamlıkları, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği gibi görevleri sırasıyla yapmıştır. Ağustos 2012 tarihinde Aksaray Valisi olarak atanmıştır. 17 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonucunda İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yerine vekaleten atanmıştır. 16 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan kararname ile İstanbul merkez valisi ve asaleten İstanbul Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır. 28 Ağustos 2015 tarihinden itibaren geçici seçim hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev almış, 17 Aralık 2015 tarihinde ise İçişleri Bakanlığı müsteşarı olarak atanmıştır.

Fatma ÖNCÜ

Fatma Öncü, 1976 yılında Erzurum'un İspir ilçesinde doğdu. Çocuk yaşlarda geçirdiği bir kaza sonucu iki elini kaybetmiştir. Babasının adı Memet, annesinin adı Seher'dir. İlk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladı. Daha sonra Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden lisans derecesiyle mezun oldu. Fransız şirketi (NV.TURKSE PERENCO) tarafından uluslararası düzeyde petrol üretimi yapılan bir firmada uzun yıllar üst düzey yönetici olarak çalıştı.

2011 yılında AK Parti'nin 9. sıradan milletvekili adayı olarak aktif siyaset hayatına adım attı. 2013-2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olarak görev yaptı. 2018 yılında Ankara 1. Bölge'den 6. sıra milletvekili adayı oldu.

15 Temmuz 2021 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Ancak 16 Mart 2023 tarihinde milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı. Evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Mehmet Emin Öz

Mehmet Emin Öz, 1964 yılında Narman'da doğmuştur. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1988-1993 yılları arasında Nevşehir ve Erzurum'da öğretmenlik yapmıştır. 1993-2011 yılları arasında beyaz eşya ve ev gereçleri sektöründe Türkiye'nin tanınmış markalarının bölge bayiliklerini üstlenerek satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütmüştür.

Öz, Erzurum ve çevre illerde, başta Erzincan, Artvin, Ardahan, Bayburt, Van, Muş, Kars, Ağrı, Iğdır, Hakkari ve Bitlis gibi merkez ve ilçelerdeki işadamları ve esnaflarla aktif ticaret yapmıştır. Ocak 2011'de Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı görevine atanmıştır. 2012-2014 Haziran döneminde Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ER-TANSA Ltd. Şti.'nin Genel Müdürlüğünü üstlenmiştir.

Öz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Tebriz Büyükşehir Belediyesi arasında kardeşlik protokolünün hazırlanmasında önemli çalışmalarda bulunmuş ve Türk Günü etkinliklerinin İran İslam Cumhuriyeti Tebriz şehrinde düzenlenmesinde aktif rol oynamıştır. Ayrıca Alvarlı Efe Hazretleri Uluslararası Sempozyumu'nun organizasyonunu üstlenmiştir. 

Mehmet Emin Öz, evli olup üç çocuk sahibidir.

Abdurrahim Fırat

 1966 yılında Erzurum'un Tekman ilçesinde doğmuştur. Babasının adı Mehmet Sıddık (1977-1980 yılları arasında MSP Erzurum Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapmış) ve annesinin adı Sekine'dir. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamladıktan sonra 1985 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başlamış ve 1989 yılında mezun olmuştur. Kısa dönem askerlik hizmetini 1991 yılında Ankara Mamak'ta tamamladıktan sonra, 1991 yılından bu yana Erzurum Barosu'na bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda çiftçilik ve tarıma dayalı ticaretle uğraşmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Abdurrahim Fırat, 2004 yılından itibaren AK Parti'de aktif üye olarak görev yapmaktadır. 2007-2018 yılları arasında gerçekleştirilen genel seçimlerde AK Parti'den aday adayı olmuştur. 2012 Haziran ayında yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresinde Erzurum İl Yönetimine seçilmiştir. Erzurum AK Parti İl Yönetiminde, 29 Haziran 2012 ile 29 Kasım 2014 tarihleri arasında İl Sekreterliği, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcılığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, İlçe Koordinatörü, Bölge Koordinatörü, İl Hukukçusu, İl Kongre ve İlçe kongre delegesi gibi görevleri üstlenmiştir. Siyaset Akademisi'nin 10. ve 15. dönem kurslarını Erzurum İl birincisi olarak tamamlamış olup, 2013 yılında en fazla üye kaydeden İl Yönetim Kurulu üyesi ödülünü almıştır.

Abdurrahim Fırat, 2015 Haziran Seçimlerinde Erzurum Milletvekili adayı olarak görev yapmıştır. Erzurum'da yaşayan mültecilerin topluma entegrasyonuna yönelik çalışmalar yapan Ahyar Yardımlaşma Derneği'nin kurucu üyesidir. Ayrıca Erzurum Büyükşehir Belediyesinde Başkan Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

Kamil Aydın

1963 yılında Zülfiye ve Kemal çiftinin çocuğu olarak Erzurum'da doğdu. Akademisyen bir kişi olan Kamil Aydın, Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını yine Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde tamamladı. İkinci yüksek lisansını ve doktorasını ise İngiltere'deki Warwick Üniversitesi'nde yaptı.

Kemal Erzurum, kariyeri boyunca Atatürk Üniversitesi'nde çeşitli görevlerde bulundu. Yüksek Okul Müdürlüğü, Üniversite Senato Üyeliği, Bölüm Başkanlığı ve Etik Kurul Üyeliği gibi görevleri üstlendi.

25 ve 26. Dönemlerde Erzurum Milletvekili olarak seçildi. Milli Savunma Komisyonu ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda üyelik yaptı. Ayrıca Dışişleri Komisyonu Üyesi, MHP Genel Başkan Yardımcısı, TBMM Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu ve NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyesidir.

Kamil Aydın, İngilizce ve Almanca dillerini çok iyi derecede bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
15 Mayıs 2023 10:13
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza