ERZURUM SEÇİM 2023

Mecliste 13 Erzurumlu Vekil Olacak

Mecliste 13 Erzurumlu Vekil Olacak
Mecliste 13 Erzurumlu Vekil Olacak

TBMM'nin yeni yasama yılına başlamasıyla birlikte, mikketvekiileride kayıtlarını yaptırmaya başladı. Mecliste bu dönemde Erzurum doğumlu 13 milletvekiline olacak. Bu milletvekillerinin 9'u AK Parti'den, 2'si MHP'den ve 1'er kişi CHP ve İYİ Parti'den seçildi.

AK Parti'den Bursa Milletvekili Efkan Ala, Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, İstanbul Milletvekilleri Yahya Çelik ve Şengül Karslı, İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Erzurum doğumlu vekiller olarak TBMM'ye girdi.

MHP'de ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın ve Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Erzurum doğumlu vekiller.

İYİ Parti'den ise İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, Erzurum doğumlu milletvekili olarak görev yapacak. Hüsmen Kırkpınar ile AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise akrabadır.

CHP'den İstanbul Milletvekili seçilen Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi de Erzurumlu bir ailenin çocuğudur.

Erzurum'un tanıdığı diğer isimler arasında MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve eski Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç (Erzurumlu ailenin gelini) ve Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu da yer almaktadır.

14 milletvekili de Atatürk Üniversitesi mezunu

Ayrıca, Türkiye'nin farklı illerinden seçilen 14 milletvekili de Atatürk Üniversitesi mezunudur. Bu milletvekillerinin 6'sı Erzurum'dan seçilmiştir. MHP'li Prof. Dr. Kamil Aydın dışındaki diğer Atatürk Üniversitesi mezunu milletvekilleri arasında AK Parti Ardahan Milletvekili Kağan Koç, Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Giresun Milletvekili Nazım Elmas, Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, İstanbul Milletvekili Mustafa Bilici, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun bulunmaktadır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
2 Haziran 2023 12:07
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza