GÜNCEL

MİT Başkanlığı'na Erzurumlu İbrahim Kalın Atandı

MİT Başkanlığına Erzurumlu İbrahim Kalın Atandı
MİT Başkanlığı'na Erzurumlu İbrahim Kalın Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) başkanı olarak atadı.

İbrahim Kalın, uzun yıllardır Cumhurbaşkanlığı bünyesinde önemli görevler üstlenmiş ve dış politika ve güvenlik konularındaki stratejilerine katkıda bulunmuş bir isimdir. Bu yeni görevle birlikte, Kalın, istihbarat alanındaki stratejilerini yönetecek ve MİT'in çalışmalarını denetleyecek. 

Milli İstihbarat Teşkilatı, ulusal güvenlik, terörle mücadele, istihbarat toplama ve analiz gibi kritik konularla ilgilenen bir kurumdur.

İletişim Başkanlığı, atama ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İbrahim Kalın'ı MİT Başkanlığı'na atadığını duyurdu. 

İbrahim Kalın Kimdir?

 

İbrahim Kalın, Erzurum İspirli bir ailenin çocuğu olarak 1971 yılında İstanbul'da doğdu.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarih bölümünde 1992 yılında lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans tahsilini İslâm düşüncesi ve felsefe alanında Malezya'da tamamladı. 

George Washington Üniversitesi’nde beşerî bilimler ve mukayeseli felsefe alanında Molla Sadra’nin Bilgi Teorisi ve Anti-Subjektivist bir Epistemolojinin İmkânı başlıklı teziyle 2002 yılında doktor oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi'nde akademik araştırmalar yaptı.

2005-2009 yılları arasında Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın kurucu başkanlığını yaptı. 

Kalın, 29 Mayıs 2020 yılında profesör unvanını almıştır.

2009'da dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanlığı görevine getirildi. Ocak 2010'da kurulan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün ilk koordinatörü oldu.

2012 yılında başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevini üstlendi. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcılığı görevine getirildi.

2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından büyükelçi sıfatı verilerek cumhurbaşkanlığı sözcüsü tayin edildi.

2018 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu başkan vekilliği ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevlerini de yürütmektedir.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
5 Haziran 2023 22:12
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}