GÜNCEL

Horasan doğumlu Davut Gül, İstanbul'un yeni valisi oldu.

Horasan doğumlu Davut Gül, İstanbulun yeni valisi oldu.
Horasan doğumlu Davut Gül, İstanbul'un yeni valisi oldu.

İçişleri Bakanı görevine atanan Ali Yerlikaya'dan boşalan koltuğa Gaziantep Valisi Davut Gül atandı. 1974 Erzurum Horasan doğumlu Gül, İstanbul'un yeni valisi olacak.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi olarak Sayın Davut Gül’ü atamıştır." denildi.

Davut Gül Kimdir?

Gül, 1974 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Horasan'da tamamladı ve lise eğitimini Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi'nde bitirdi. Daha sonra Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.

2000 yılında Gaziantep'te kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Muğla Kavaklıdere ve İzmir Kemalpaşa ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Ayrıca İngiltere'de yurt dışı stajı yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamladıktan sonra Kırklareli - Kofçaz Kaymakamı olarak atandı. Şirvan Kaymakamlığı görevinin ardından 2005-2006 yıllarında Karaman Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. 2006-2009 yılları arasında ise Gürün Kaymakamı olarak görev aldı. Türk İdareciler Derneği tarafından 2009 yılında "Yılın Kaymakamı" seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü'ne layık görüldü.

Gördes ve Şarkışla kaymakamlıklarının ardından 2015 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine atandı. 2016-2018 yılları arasında Sivas Valisi olarak görev yaptı.

26 Ekim 2018 tarihinde Gaziantep Valiliği'ne atanan Gül, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
6 Haziran 2023 00:04
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}