EĞİTİM

Adnan Menderes Anadolu Lisesi Öğrencileri depremzedelere yardım için sahne alıyorlar

Adnan Menderes Anadolu Lisesi Öğrencileri depremzedelere yardım için sahne alıyorlar
Adnan Menderes Anadolu Lisesi Öğrencileri depremzedelere yardım için sahne alıyorlar

Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencileri, depremzedelere yardım etmek amacıyla tiyatro oyunu sahnelemek için harekete geçtiler. Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencileri, depremzedeler için yardım toplamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda "Çevreye Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi" kapsamında tiyatro turnesine çıktı. Aziziye Kaymakamlığı ve Adnan Menderes Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri, deprem bölgesindeki okullar için tiyatro oyunlarını sergiledi.

Öğrencilerin ilk gösterisi Erzurum'da gerçekleşti ve ikinci durağı Kars oldu. Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Anton Çehov'un yazdığı ve İsmail Demir'in yönettiği "Vanya Dayı" adlı oyun sahnelendi.

Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Yanık, okuldaki atölyelerin öğrencilerin ders dışı zamanlarını etkin bir şekilde değerlendirmesine olanak sağladığını belirtti. Yanık, "Projemizin amacı deprem bölgesindeki çocuklarımıza yardım etmek. Bu kapsamda öncelikle Erzurum'da 'Vanya Dayı' adlı oyunu sergiledik. Bugün de Kars'tayız ve toplanan bağışları deprem bölgesindeki çocuklara ve kardeş okulumuza aktaracağız" dedi.

Oyunun yönetmeni İsmail Demir ise depremin bölge genelinde büyük etkilere neden olduğunu ifade ederek, "Erzurum'da yaklaşık 30 bin lira bağış topladık ve burada da talep var. Bu projede yer aldığım ve burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. İlerleyen yıllarda da projeyi devam ettirmeyi umuyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
12 Haziran 2023 00:06
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}