EĞİTİM
Bilim insanları Erzurum’da buluştu
Uluslararası bilim insanları, Türkiye'deki Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde kurulan Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi'nde bir araya geldi. ABD, İngiltere ve Rusya'dan gelen bilim insanları, Türk bilim insanlarıyla birlikte 45 gün boyunca ortak araştırmalar yapacaklar. Bu araştırmalar, TÜBİTAK-BİDEB 2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı ve Atatürk Üniversitesi tarafından desteklenen "Biyoçeşitlilik, Taksonomi, Müze-Sergi Uygulamaları ve Prototip Araştırmalar" başlıklı projenin bir parçasıdır.
ABD'den Dr. Alexander Konstantinov, İngiltere'den Dr. Chris Lyal, Rusya'dan Dr. Boris Korotyaev, Dr. Mark Volkovich ve Prof. Dr. Vladimir Dorofeev gibi bilim insanları, Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi'nde Türk bilim insanlarıyla birlikte çalışacaklar. Bu çalışmalar, doğa incelemeleri ve taksonomik araştırmalar üzerinde odaklanacak.
Konuk bilim insanları, yaptıkları çalışmalar hakkında Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı ziyaret etti. Yaptıkları doğa araştırmaları ve koleksiyon incelemeleri sonucunda, Kars'ın Kağızman ilçesi Aras Vadisindeki Atraphaxis bitkisinde iki yeni tür keşfettiklerini belirttiler. Bu yeni türlerden biri, Prof. Dr. Levent Gültekin tarafından "Larinus atauni Gültekin" adı verilen türe verilecek.
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuk bilim insanlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti ve Atatürk Üniversitesi'nin bilimsel ve akademik çalışmalara her zaman destek verdiğini vurguladı. Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi'nin kurulmasıyla ilgili hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu dile getirdi.
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}{{item.YorumMetni}}