GÜNCEL

Erzurum Valisi Değişti: Okay Memiş Merkeze Alındı, Yerine Mustafa Çiftçi Atandı

Erzurum Valisi Değişti: Okay Memiş Merkeze Alındı, Yerine Mustafa Çiftçi Atandı
Erzurum Valisi Değişti: Okay Memiş Merkeze Alındı, Yerine Mustafa Çiftçi Atandı

Erzurum'un sevilen ve takdir toplayan Valisi Okay Memiş, Erzurum halkının geniş kesimlerince çokça sevilen bir isim olarak biliniyordu. Memiş'in Erzurum'daki çalışmaları ve katkıları, şehirde olumlu etkiler yaratmış, halkın takdirini kazanmıştı. Ancak son değişiklikle Vali Memiş'in görev süresi sona ermiş ve yerine Tekman ilçesinde kaymakamlık yapmış olan eski Çorum Valisi Mustafa Çiftçi atanmıştır. Mustafa Çiftçi, kariyeri ve deneyimiyle ön plana çıkan bir isim olarak yeni görevinde Erzurum'a hizmet etmeye başlamıştır. Yerine atanan Vali Çiftçi'nin de Erzurum'a katkı sağlayacağına inanılıyor ve halk tarafından merakla beklenen bir dönem başlamıştır.

 

Okay Memiş Kimdir

Vali Okay Memiş, 1970 yılında Giresun'un Piraziz İlçesi'nde doğdu. Eğitim hayatına önem veren Memiş, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1992 yılında Ordu Valiliği'nde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı ve kamu yönetimi alanında kariyerine adım attı.

Sarıyahşi/Aksaray, Genç/Bingöl, Orta/Çankırı gibi farklı ilçelerde Kaymakamlık görevlerini başarıyla yerine getiren Memiş, deneyimini giderek daha üst düzey pozisyonlarda kullanmaya başladı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde 2002-2013 yılları arasında çeşitli görevlerde bulundu. Bu dönemde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı gibi önemli pozisyonlarda görev aldı.

Hukuk alanında da yetkinlik kazanan Memiş, İçişleri Bakanlığı'nda kısa bir süre Hukuk Müşaviri olarak çalıştıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Başdanışman olarak görev yaptı.

2016-2018 yılları arasında Gümüşhane Valisi olarak atanarak ilin yönetimine liderlik etti. 27 Ekim 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Erzurum Valisi olarak göreve getirildi. Erzurum'daki görevi süresince şehrin kalkınması, gelişimi ve vatandaşların refahı için önemli adımlar attı.

Vali Okay Memiş, iyi derecede İngilizce bilen ve kamu hizmetine adanmış bir isimdir. Aynı zamanda Sibel Hanım ile evli olup, iki çocuk babasıdır. Memiş'in kariyeri ve hizmetleri, kamu yönetimi alanında edindiği geniş deneyim ve liderlik yetenekleriyle dikkat çekmektedir.

Mustafa Çiftçi Kimdir?

Vali Mustafa Çiftçi, 1970 yılında Konya'nın Çumra İlçesi'nde dünyaya geldi. Eğitim hayatına verdiği önemle bilinen Çiftçi, 1990 yılında Konya İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra kamu yönetimi alanında ilerlemek için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1995 yılında mezun oldu. Hızla yükselen bir kariyere sahip olan Çiftçi, İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 1996 yılında 85. Dönem Konya Kaymakam Adayı olarak meslek hayatına atıldı.

Çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevlerini başarıyla üstlenen Çiftçi, kariyerinin farklı aşamalarında önemli sorumluluklar üstlendi. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı gibi merkezi idaredeki görevlerin yanı sıra TBMM'de de Özel Kalem Müdürlüğü ve Başkan Başmüşavirliği gibi önemli görevlerde bulundu.

Eğitim ve öğrenme tutkusunu sürdüren Çiftçi, 2007 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2011 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi ve 2012 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı'nda başka bir yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Eğitim hayatına olan ilgisi halen devam eden Çiftçi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenimine devam etmektedir.

"Öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır" ilkesini benimseyen Çiftçi, İngilizce ve Arapça dillerini de öğrenmiş bir isimdir. 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Çorum Valiliği görevine atanarak 6 Kasım 2018 tarihinde bu göreve başlamıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır. Başarılı kariyeri ve eğitim odaklı yaklaşımıyla Vali Mustafa Çiftçi, kamu hizmetine olan bağlılığıyla tanınmaktadır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
10 Ağustos 2023 08:21
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}