KÜLTÜR

Palandöken Kültür Yolu Festivali Açılışı Yapıldı!

Palandöken Kültür Yolu Festivali Açılışı Yapıldı!
Palandöken Kültür Yolu Festivali Açılışı Yapıldı!

Palandöken Kültür Yolu Festivali Açılışı Yapıldı!


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Beyoğlu'nda başlattıkları ve Türkiye'nin her bir bölgesinde farklı şehirlerde yapılacağının sözünü verdikleri Kültür Yolu Festivalleri'nin Erzurum ayağı olan Palandöken Kültür Yolu Festivali'ni başlattıklarını söyledi.


Adım adım sözlerini gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini ifade eden Ersoy, "Bu yıl itibarıyla festivallerimizi, yedi bölgemizdeki 11 farklı ilimizde gerçekleştirir duruma getirdik. 5 Ağustos'ta Kapadokya ile başladık. 9 günde 30'dan fazla noktada düzenlenen 300'den fazla etkinliğe bir milyondan fazla ziyaretçi katıldı. Bugün ise Erzurum Palandöken ve Trabzon Sümela Kültür Yolu Festivallerimizi başlatıyoruz." diye konuştu.

Bakan Ersoy, Palandöken Kültür Yolu Festivali'nin 9 gün süreceğini belirterek, festivalin 37 ayrı noktada 7'den 70'e herkesin ilgisini çekeceğini dile getirdi.

Palandöken Kültür Yolu Festivali Açılışı Yapıldı

"Erzurumluların Kültürel ve Sanatsal Etkinlikleri İzlemesine İmkân Sunacak"

Sergiden tiyatroya, konserden çocuk etkinliklerine, film gösterimlerinden söyleşilere uzanan 400'den fazla etkinliğin bu süre içinde gerçekleştirileceğini anlatan Ersoy, şöyle konuştu:

"Bu festival Dadaş diyarının tarihini, kültürünü ve sanatını korumanın, yaşatmanın ve gelecek kuşaklara aktarmanın bir aracı olacağı gibi Erzurumlu kardeşlerimin farklı kültürel ve sanatsal etkinlikleri izleme ve deneyimlemesine de imkan sunacak. Hem yerel ve milli hem de uluslararası kültür ve sanat etkinliklerine aynı organizasyon çatısı altında ve bu kadar zengin bir içerikle ulaşabilme, özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için çok da önemli bir fırsat doğurur."

Erzurumluları ve çevre illere yaşayanları Palandöken Kültür Yolu Festivaline davet eden Ersoy, festivalin kültür, sanat ve turizm noktasında diğer illerde olduğu gibi Erzurum'a da çok ciddi kazanç ve fayda sağlayacağına inandığını belirtti.

Palandöken Kültür Yolu Festivali Açılışı Yapıldı

Kaynak: Kültür ve Turiz Bakanlığı / Erzurum Ticaret Borsası

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
20 Ağustos 2023 02:11
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}