EKONOMİ

Erzurum'da geleneksel "Hasat Bayramı" yapıldı

Erzurumda geleneksel 'Hasat Bayramı' yapıldı
Erzurum'da geleneksel "Hasat Bayramı" yapıldı

Erzurum'da, Valilik ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından Atatürk Üniversitesine tahsis edilen tarım arazilerinde geleneksel "Hasat Bayramı" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe siyasiler, yerel yöneticiler, yerel ticaret ve tarım kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Dualarla başlayan etkinlikte çiftçilerin emeğiyle yetiştirdiği ürünler hasat edildi. 

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, yaptığı konuşmada Erzurum'un tarım potansiyeline değindi. Kentte büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tarım arazileri ve mera alanlarının önemine vurgu yaptı. Bu yılki hububat rekoltesinin 410 bin ton olarak beklediğini belirten Akar, bunun içinde buğdayın büyük bir paya sahip olduğunu ifade etti.

Akar, son 20 yılda çiftçilere destek amacıyla 3,5 milyar lira ödeme yapıldığını ve bölge kalkınma projeleriyle tarımsal üretime katkı sağlandığını dile getirdi. Ayrıca, çeşitli tarım projeleri kapsamında tohum dağıtımları ve örtü altı tarım uygulamalarının yapıldığını belirtti.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Keskin ise Horasan bölgesinin en yüksek verimi sağladığına dikkat çekti. Aynı zamanda kara buğday üretimine de değinerek, bölgede 4 bin 100 dönüm alanda kara buğday yetiştirildiğini ve buğdayla ilişkili olduğunu ifade etti.

Etkinliğin ardından biçerdöverlerle buğday tarlasında hasat yapıldı.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
29 Ağustos 2023 06:43
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}