GÜNCEL

ErVak’tan Gençlere 100. Yıl Armağanı Erzurum'dan Yükselen Bayrak

ErVak’tan Gençlere 100. Yıl Armağanı Erzurumdan Yükselen Bayrak
ErVak’tan Gençlere 100. Yıl Armağanı Erzurum'dan Yükselen Bayrak

Erzurum'un önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Er-Vak (Erzurum Kalkınma Vakfı), Cumhuriyet'in 100. yılını kutlama konusunda gençleri unutmayacaklarını duyurdu.

Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, Cumhuriyetin 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını ifade ederek, bu çalışmaları zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. İlk adımda, orta öğretim çağındaki gençler için renkli bir hikâye kitabı olan "Erzurum'dan Yükselen Bayrak" hazırladıklarını açıkladı. Güzel, bu çalışmanın amacının gençlere tarih bilinci aşılamak ve Cumhuriyetin temellerinin Erzurum'dan atıldığını hatırlatmak olduğunu vurguladı.

Erzurum Kongresi'nin ve Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında, özel günleri kalıcı eserlerle taçlandırdıklarını belirten Güzel, tarihçi ve araştırmacı yazar Muzaffer Taşyürek tarafından kaleme alınan "Erzurum'dan Yükselen Bayrak" adlı hikâye kitabının, Mustafa Kemal'in Erzurum günlerini, tarihi Erzurum Kongresini ve bu önemli dönemlerde yaşanan tarihi olayları gençlere aktarmayı amaçladığını ifade etti. Kitabın Er-Vak Yayınları aracılığıyla ücretsiz olarak gençlere ulaştırılacağını belirten Güzel, Er-Vak'ın siyaset üstü bir kuruluş olarak Erzurum'un gururu olduğunu ve bu ilkeli çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
21 Eylül 2023 20:17
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}