KÜLTÜR

Ankara’daki Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı müze oluyor

Ankara’daki Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı müze oluyor
Ankara’daki Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı müze oluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarihi Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı'nı müze haline getirme çalışmalarına başladı. 1922'de inşa edilen ve şu anda terkedilmiş durumda olan apartman, Ankara'nın ilk kaloriferli ve asansörlü binası olarak önem taşıyor.

Apartman, Altındağ ilçesinin Ulus semtinde, 200 metrekarelik bir alanda bulunuyor ve mimarı Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından yapılmış. AKK'nin "Kent Belleği Müzesi" olması önerisi üzerine ABB, apartmanı kamulaştırma sürecine girdi.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, apartmanın tarihi önemine vurgu yaparak, Ankara'nın tarihi ve kültürel mirasını koruma çabalarını desteklediklerini belirtti. Apartmanın sahibi olan Erzurumlu Nafiz Kotan'ın Kurtuluş Savaşı'na ve Milli Mücadele'ye verdiği destek de önemli bir tarihî detay olarak öne çıkıyor.

Yılmaz, apartmanın restore edilerek müze haline getirilmesinin Ankara'nın tarihine ve turizmine katkı sağlayacağını ifade etti. ABB Meclisi'nin bu konuda oybirliğiyle karar aldığını ve kamulaştırma sürecinin başladığını açıkladı.

Projeye destek çağrısında bulunan Yılmaz, apartmanın mimari özelliklerinin de takdir gördüğünü belirtti ve tüm kent sakinlerini bu kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunmaya davet etti.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
4 Mayıs 2024 16:23
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}