SAĞLIK

Baharatçılar Çarşısı'ndan Bitkisel Öneriler

Baharatçılar Çarşısından Bitkisel Öneriler
Baharatçılar Çarşısı'ndan Bitkisel Öneriler


Zararı Yok, Faydası Çok


Gürcükapı Baharatçılar Çarşısı'ndan, mevsimsel hastalıklara karşı vücut direncimizi artıracak bitkisel öneriler.


Çarşı esnafı hastalıklar karşısında vücudumuzun bağışıklığını güçlendirmek adına bitkilerden yararlanabileceğimizi ifade etti.

Üst solunum yolu hastalıklarının en büyük savaşçıları olan ekinezya, ıhlamur, adaçayı ve zencefil ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz


Ekinezya Bitkisi

Yapılan araştırmalar ekinezya bitkisinin soğuk algınlığına karşı vücut direncini koruduğu ve üst teneffüs yollarını hastalıklara karşı kuvvetlendirdiğini gösteriyor. Ayrıca influenza, solunum sinsityal ve uçuk virüsü gibi hastalık nedenleriyle savaşta öldürücü etki uyandırdığı bilinmektedir. Ayrıca üst teneffüs yolları iltihabına karşı koruyucu olduğu tespit edilmiştir.


Ihlamurun iltihap giderici ve ağrı kesici etkisi

Halk arasında kış mevsimi geldiğinde soğuk algınlığına karşı en çok tercih edilen bitkinin ıhlamur olduğu bir gerçek. Yapılan çalışmalarda, ıhlamurun iltihap giderici ve ağrı kesici etkisi olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca boğaz tahrişini gideren etkisiyle de soğuk algınlığı şikayetlerinin azalttığı da belirlenmiştir.


Adaçayı

Kışın mutfağımızdan ayırmayacağımız diğer bir bitki de adaçayıdır. Bu bitki farenjit, jinjivit(ağız ve boğaz iltihapları) durumlarında faydalıdır. Kaynatılmadan çayı yapılırsa ve gargara şeklinde tüketildiğinde faydalı olduğu bilinmektedir. Hatta güncel bir bilimsel araştırmada, ekinezya ve adaçayının birlikte kullanıldığı gargaranın, sentetik gargara dezenfektanından daha etkili olduğu anlaşılmıştır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
9 Şubat 2017 23:19
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}