SPOR

EYOF Renkli Görüntülerle Başladı

EYOF Renkli Görüntülerle Başladı
EYOF Renkli Görüntülerle Başladı


Kış Festivali EYOF Başladı

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 2017 Avrupa Gençlik olimpik Kış Festivali (EYOf) Erzurum'da görkemli bir törenle başladı. Renkli görüntülerin oluştuğu törende konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, " Erzurum, tarihin her döneminde sevgi, dostluk gibi büyük evrensel değerlerin yaşatıldığı ve yükseltildiği bir şehir olmuştur." dedi.

Türkiye de ilk kez düzenlenen Avrupa Gençlik Kış Olimpik Festivali Açılış töreni Kazım Karabekir Stadyumu'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. TRT Erzurum Radyosu'nun çocuk korosunun okuduğu İstiklal Marşı ile başlayan tören, daha sonra oyunlara katılan 34 ülkeden 650 sporcunun geçit töreni ile devam etti. Bir hafta sürecek olan 2017 EYOf'un açılış töreninde konuşan Vali Azizoğlu, katılımcılara "Anadolu'muzun kapısı Erzurum'a hoş geldiniz." dedi.


Vali: Erzurum Evrensel Değerlerin Yaşatıldığı Şehirdir

Vali Azizoğlu, "Erzurum, tarihin her döneminde sevgi, dostluk gibi büyük evrensel değerlerin yaşatıldığı ve yükseltildiği bir şehir olmuştur. Erzurum'un dostluğu, kardeşliği ve misafirperverliği bu topraklara yolu düşen Türk yazar ve seyyah Evliya Çelebi'den İtalyan gezgin Marco Polo'ya, Orta Çağın en büyük seyyahı İbni Battuta'dan Flaman kaşif Von Rubruk'a ve seyyah Tavernier'a, İspanyol seyyah Clavijo'dan Fransız seyyah Deyrolle'e, Amerikan Subayı ve seyyah Burnaby'den Rus şair ve yazar Puşkin'e kadar pek çok kültür, sanat ve düşünce adamınca da övülmüş ve anılarında yer almıştır." ifadelerini kullandı.

Erzurum'un yakın bir tarihte Dünya çapında büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Vali Azizoğlu," 2011'de Universiade Kış Oyunları, 2012'de Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası gibi daha birçok ulusal ve uluslararası oyunlara da ev sahipliği yaparak rüştünü ispat etmiş ve bu övgüleri hak ettiğini göstermiştir. Bugün bu büyük organizasyonlardan bir yenisinin; Avrupa Gençler Olimpik Kış Oyunlarının açılışını yapıyoruz. Bu festivale katılan 34 dost ülkenin sporcu ve heyetlerine teşekkür ederken, gelemeyen diğer ülkelerin de aramızda bulunarak bu coşkuya ve mutluluğa ortak olmalarını arzu ederdim" diye konuştu.


Bakan Akdağ, Hekim ve Siyasetçi Olarak Konuştu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Erzurum'un her türlü imkana sahip bir spor kenti olduğunu söyledi. Konuşmasında sporu bir hekim ve siyasetçi olarak değerlendiren Bakan Akdağ, "Öncelikle sporun insan sağlığı için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Dengesiz beslenme ve hareketsiz yaşam başta obezite olmak üzere birçok sağlık problemini beraberinde getiriyor. İnsanların erken yaşlarda sağlıklı beslenme ve hareketli hayat alışkanlığı gerekiyor. Dünyada giderek artan savaşlar ve güvenlik sorunları sporla iç içe süren bir hayat süren gençliğin önemli olduğunun farkındayım" diye konuştu.


Bakan Kılıç: Bir Gökkuşağı Gibi Gönülleri Renklendirdiniz

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, EYOF'a katılan gençlerin adeta bir gökkuşağı gibi gönülleri renklendirdiklerini söyledi. Bakan Kılıç, şunları söyledi: "Ortak sevinç ve heyecanlar artık insanlığa pençesini geçirmeye çalışan terör odaklarını zayıflatacaktır. EYOF, Erzurum'da barışa, dostluğu karşı yapılan çağrının adıdır. EYOF sporun getirdiği iyilik, hoşgörü ve samimiyetin ülkeler arasındaki adıdır. Ülkemizin imajını sarsmak adına gündemi bulandırmaya çalışanlar, burada huzur içinde gerçekleşen organizasyonu görünce kötü niyetlerinden utanç duyacaklardır. Kazanan onlar değil, sporun iyileştiren, güzelleştiren gücüne inanan tüm insanlık olmuştur."


Olimpiyat Bayrağı Gönderde

EYOF Başkanvekili Janez Kocijancic'in konuşmasından sonra 13. EYOF start aldı. 4 Türk sporcunun taşıdığı Olimpiyat bayrağı seyirciler tarafından ayakta karşılandı. Bayrak Olimpiyat marşı eşliğinde göndere çekildi. Olimpiyat meşelasinin yakılmasının ardından sporcular, antrenörler ve hakemler adına yemin töreni yapıldı. Tören dans gösterileri ve havai fişekle sona erdi.

Kaynak Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
13 Şubat 2017 11:28
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}